Менш ніж за місяць в Тернопільській обласній ТВК змінився уже третій голова

Менш ніж за місяць в Тернопільській обласній ТВК змінився уже третій голова

11.10.10 17:31 0 1877
У Тернопільській обласній ТВК, попри відсутність виборів до обласної ради, менш ніж за місяць призначено уже третього голову. Керувати обласною ТВК буде 23-літній представник Комуністичної партії України.

Однією з особливостей Тернопільської області в контексті виборчих перегонів до місцевих органів влади є відсутність виборів до обласної ради. Цей факт суттєво впливає на передвиборчий процес, адже вся увага сфокусована на виборах до Тернопільської міської ради, а особливо на посаду міського голови. Цікаво, що спостерігачам від громадської кампанії «Опора» окремі місцеві партійні активісти скаржаться, що через відсутність централізованої виборчої кампанії на національному та обласному рівні, вони мають суттєві проблеми з агітаційними матеріалами, а також пропагандивними, інформаційними та фінансовими ресурсами.

Незважаючи на те, що в Тернопільській області не відбуватимуться вибори до обласної ради, 15 вересня ЦВК сформувало новий склад обласної ТВК. Менш ніж за місяць обласна ТВК поміняла двох голів, і на сьогодні призначено уже третього – Іщенка Сергія Сергійовича, 1987 року народження, подання на якого зробила КПУ. Незважаючи на те, що експерти звертали увагу, що перший голова обласної ТВК, Чемний О.В., був 1986 року народження, сьогодні керуватиме ТВК ще молодший за віком голова.

Як прокоментував ситуацію обласний координатор громадської кампанії спостереження за виборами «Опора» Святослав Липовецький: «Впродовж даної виборчої кампанії ми двічі зверталися до обласної ТВК, але, на жаль, там не володіли звичайною статистичною інформацією: про кількість виборців, кількість створених дільниць по області, а також зміни в складі районних ТВК. Водночас, представники обласної ТВК скаржилися, що не отримали документації, з якою працювала попередня ТВК. Відтак, зміни в складі керівництва обласної ТВК, на фоні фактичної бездіяльності є досить несподіваними».

Про це повідомили в ГО "Опора"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівному "в ходу" ...
Наступна новина: У Чернівцях 93% будинків ...

КОМЕНТАРІ