В Тернополі поцікавилися, чи є реальною обіцянка кандидата надати кожному мешканцю  0,1 гектара землі.

В Тернополі поцікавилися, чи є реальною обіцянка кандидата надати кожному мешканцю 0,1 гектара землі.

19.10.10 16:00 0 1764
Обіцянка надати кожному мешканцю Тернополя по 0,1 Га землі побудована на нормах Конституції та Земельного кодексу України, які гарантують кожному громадянину право на землю. Цікаво, що Петро Гоч, кандидат від Партії регіонів, не просто обіцяє кожному мешканцю обласного центру 0,1 гекатра землі з комунальної власності Тернополя, а гарантує!

Щоб отримати свій пай, виборцю слід зробити 5 простих кроків: 1. Заповнити заяву 2. Зреєструвати її у пунктах прийому заяв від партії регіонів 3. Прийти на вибори та проголосувати за Петра Гоча 4. У разі перемоги Гоча особисто прийти у загальний відділ міської ради для офіційної реєстрації заяви 5. Отримати рішення про безоплатне надання земельної ділянки протягом встановленого законодавством терміну.

«Опора», щоб дізнатися як виглядає земельне питання у Тернополі, звернулася за коментарями до керівника прес-служби Тернопільської міської ради п.Олега Удича. За його словами, за генеральним планом до міста Тернополя належить приблизно 5 800 Га землі. Водночас, загальна кількість мешканців міста є близько 217 тис. мешканців. Очевидно, щоб кожен тернополянин отримав гарантований пай, не вистачить навіть розділити усю територію Тернополя разом з адміністративними й житловими будівлями, дорогами, а також одним із найбільших в Україні міським ставом.

Очевидно, що кандидат у міські голови враховує у своїй обіцянці й земельний фонд, який передбачений шляхом розширення меж міста. Але й тут не все так однозначно, адже частина земель є сільськогосподарського значення і уже є розпайована.

Олег Удич передбачає, що обіцянка може в кінцевому результаті стосуватися не кожного тернополянина, а тільки сімей. Їх у обласному центрі є понад 70 тисяч (дані цифри виходять із кількості поштових ящиків). За іншою версією, і це може бути вірогіднішим, на землю можуть претендувати не 217 тисяч тернополян, а 12 тисяч осіб, які знаходяться в черзі на покращення житлового фонду (4,8 тис. загальної черги та 7,3 тис. кооперативної).

З іншої сторони, кандидат від ПР чітко вказав умови, за яких тернополяни можуть отримати землю, і серед них зареєструватися в пересувних пунктах і проголосувати за П. Гоча на виборах. На разі, за даними місцевих ЗМІ лише з 3 по 6 жовтня було оформлено одну тисячу таких анкет.

"Опора" Тернопіль
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олег Тягнибок відвідає ...
Наступна новина: На Рівненщині психічно ...

КОМЕНТАРІ