Опора заявляє про маніпуляції з порядковістю реєстрації партій на Тернопільщині

Опора заявляє про маніпуляції з порядковістю реєстрації партій на Тернопільщині

21.10.10 21:22 0 1711
Незважаючи на те, що Тернопільщина порівняно спокійно пережила процес реєстрації партійних списків, сьогодні стали відомі факти маніпуляцій із реєстрацією партій в одному з найбільших за кількістю виборців регіонів Тернопільщини, а саме у Кременецькому районі.

Питання реєстрації політичних сил, а відповідно й порядок отримання номера у виборчому бюлетені не один раз виникало як на всеукраїнському так і місцевому рівні. Попри цілий ряд зауваг, які стосуються Тернопільщини, процес реєстрації кандидатів та політичних сил відбувся без особливих ексцесів і відповідно без оскарження у судових органах.

Одним із винятків, які нещодавно трапились, є процес затвердження тексту виборчого бюлетеня по виборах депутатів Кременецької районної ради. Як засвідчують документи, видані місцевим осередкам «Батьківщини» та «Партії регіонів», ці політичні сили першими подали партійні списки на реєстрацію. При чому зазначено, що «Батьківщина» подала документи о 8.00 29 вересня й отримала відповідно довідку №1, а «Партія регіонів» подала документи о 10.00 й отримала довідку №2.

Проблеми виникли при затвердженні тексту виборчого бюлетеня по виборах депутатів райради. Під №1 було зареєстровано «Партію регіонів», а під №2 – «Батьківщину». Формально протокол підписано 14 жовтня, хоча, як стало відомо представникам «Опори», протокол було підготовлено пізніше, адже причин змінювати порядковість партій, які подали документи, не було.

На думку обласного координатора «Опори» Святослава Липовецького: «Сьогодні, на жаль, ми зустрічаємося з фактами порушення виборчого законодавства, але при цьому ніхто конкретної відповідальності не несе. Разом з тим, політичні сили, права яких порушено, самі є зневірені щодо можливостей оскаржити неправомірні дії. Зокрема, керівник районної «Батьківщини» й водночас голова Кременецької райради Світлана Федишина в коментарі для «Опори» заявила, що посилаючись на досвід інших областей, не вірить в зміну ситуації. Відтак, позовів до суду не буде.»

Джерело: Опора-Тернопіль
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ