Міський голова Чернівців зустрівся з підприємцями

Міський голова Чернівців зустрівся з підприємцями

25.11.10 22:42 0 2041
Міський голова Микола Федорук за участю керівників фракцій міської ради зустрівся з ініціативною групою підприємців - учасниками Всеукраїнської акції протесту проти новоприйнятого Податкового кодексу.

Микола Федорук запевнив підприємців, що міська влада зацікавлена в у тому, аби у Чернівцях малий бізнес, який є одним із джерел наповнення міського бюджету та зайнятості населення, мав комфортні умови для розвитку. Однак кожен бізнес має бути соціально відповідальним і діяти у правовому полі. Міський голова Микола Федорук звернув увагу на те, що сьогоднішнє пікетування сесії міської ради є несанкціонованою акцією. Він зазначив, що Чернівці – демократичне місто, де кожному громадянину гарантується конституційне право на свободу зібрань, але є порядок проведення таких масових акцій, якого мають усі дотримуватися, аби , захищаючи свої свободи, не порушувати права інших громадян, не створювати перепон для нормальної життєдіяльності міста.

Микола Федорук закликав підприємців до конструктивного діалогу. Він повідомив, що у міській раді фахівці також аналізують наслідки запровадження Податкового кодексу, який суттєво змінює джерела наповнення міського бюджету. Зокрема, лише через відміну ринкового та транспортного зборів міський бюджет втрачає 40 мільйонів гривень. Наразі вивчаються запропоновані кодексом можливості компенсації цих втрат за рахунок інших джерел надходжень.

Микола Федорук запропонував підприємцям спільно з депутатами міської ради підготувати звернення з пропозиціями щодо внесення змін до Податкового кодексу і пообіцяв, що це звернення за його підписом та підписами керівників фракцій і депутатів міської ради негайно буде передано до робочої групи з питань врегулювання окремих положень Податкового кодексу, яку очолює перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв . Ця пропозиція була підтримана учасниками зустрічі. Про досягнуті на зустрічі домовленості Микола Федорук особисто оголосив учасникам акції протесту. Він ще раз запевнив, що звернення з вимогами підприємців Чернівців буде за його підписом та підписами депутатів негайно передано до відома Уряду.

Про це повідомили у прес-центрі Чернівецької міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: Мешканці Житомирщини ...

КОМЕНТАРІ