У Луцьку вшанували жертв Голодомору

У Луцьку вшанували жертв Голодомору

28.11.10 23:12 0 1809
27 листопада у Луцьку відбулися заходи з нагоди Дня пам'яті жертв Голодоморів. У них взяла участь Луцька міська організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода". Про це повідомила прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Скорботна хода розпочалася з Театрального майдану і завершилася на Замковій площі, де було покладено квіти до пам'ятника жертвам політичних репресій.

Присутні вшанували жертв Голодомору хвилиною мовчання. Завершилося вшанування акцією "Запали свічку". Лучани виклали з лампадок та свічок хрест.

Як повідомила повідомила прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода», голова Волинської обласної державної адміністрації, представник Партії регіонів Борис Клімчук проігнорував жалобні заходи.

Нагадаємо, що напередодні, 25 листопада з ініціативи фракції ВО "Свобода" у Луцькій міськраді прийняте звернення. У ньому депутати закликають Президента України Віктора Януковича, Уряд, народних депутатів та інших посадових осіб:

- неухильно дотримуватися Закону України "Про Голодомор 1932-1933 років в Україні" та виконувати заходи, ним передбачені;

- утримуватися від провокаційних висловів щодо Голодомору та його характеру;

- при формуванні державного бюджету на 2011 рік передбачити кошти на увічнення пам'яті жертв Голодомору та проведення відповідної науково-дослідницької роботи;

- сприяти подальшому визнанню Голодомору як геноциду українського народу з боку інших держав.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівному ...
Наступна новина: У Рівному вшанували пам'ять ...

КОМЕНТАРІ