У Миколаєві міліцейське свавілля досягло свого апогею. Правоохоронці затримали півсотні активістів та тримали їх в оточенні на морозі 3 години -

У Миколаєві міліцейське свавілля досягло свого апогею. Правоохоронці затримали півсотні активістів та тримали їх в оточенні на морозі 3 години - "Свобода"

02.12.10 12:23 0 2607
Ранок 1 грудня розпочався для представників Миколаївського осередку “Свободи” з вуличної акції, спрямованої проти бездіяльності Миколаївської обласної прокуратури. Загальновідомо, що 1 грудня — День працівників прокуратури, яке подвижники юриспруденції вирішили відсвяткувати з розмахож. Тож саме в цей день свободівці вирішили нагадати їм, що життя – не тільки свято.

О 08-30 кілька десятків членів партії та прихильників ВО «Свобода» вишикувались напроти будівлі Миколаївської обласної прокуратури та, розгорнувши банери й піднявши прапори, почали вимагати відповіді на запитання, які вже давно наболіли. Зокрема, свободівці вимагали відреагувати на порушення законодавства Миколаївською міською адміністрацією, яка не відповіла Миколаївській "Свободі" на запит щодо скверу "Ради Європи" та належно відреагувати на попередню вимогу Миколаївської обласної організації щодо захисту порушених прав у сфері трудових відносин робітників КП "Міжнародний аеропорт Миколаїв" та попередження продовження протиправних дій керівництвом підприємства.

До активістів майже одразу звернулись працівники міліції, заявивши, що акція несанкціонована і нібито на це є відповідне рішення суду. Свободівці відповіли вимогою надати їм рішення через судового виконавця згідно закону. Суперечка затягнулась і лише, коли неподалік зупинилось кілька спецавтобусів для перевезення людей, дуже знайомих свободвівцям по попереднім акціям, голова Миколаївської обласної організації ВО «Свобода» Павло Юрлов вирішив відвести активістів зі «Свободи» подалі від правоохоронців.

Неподалік від місця подій проходила ще одна аналогічна акція – проти беззаконня та бездіяльності міліції. Активісти ВО ”Свобода” приєднались до акції миколаївців, що постраждали від бездіяльності міліції. Але лишень акція розпочалась, як всі її учасники були взяті в кільце “Беркутом”. На людей тисли з усіх боків.

Нарешті, переляканих жінок – ініціаторів акції, що тримали в руках фотографії своїх загиблих дітей повели до райвідділу разом з ними й свободівців, які втрутилися у ситуацію. Мирних активістів протримали на морозі у дворі райвідділу міліції близько трьох годин без будь-яких пояснень. Вже у дворі один з чоловіків запнувся, ледь не впав, чим дико розлютив “беркутівців” – град ударів прийшовся по ньому, та людях, що кинулись на допомогу. Чоловіка з розбитою головою винесли в невідомому напрямку, а решту зігнали до стінки. Коли заступнику голови обласної організації ВО ”Свобода” Н.М.Грудініній стало зле, ”беркутівці” відмовились викликати лікаря, а після того, як свободівці зробили це самі, тривалий час не допускали робітників “швидкої” до жінки.

Через певний проміжок часу Наталю Миколаївну кудись повели, як виявилось – спочатку до відділку, де, погрожуючи, вимагали підписати зобов'язання протягом року не відвідувати партійних заходів. На що Наталя Миколаївна відповіла категоричною відмовою, а потім жінку відвели до суду.

Приблизно через три з половиною години після затримання, міліціянти відтиснули людей до куту дворику та, буквально, вирвавши в них з рук голів обласної та міської організацій: Юрлова Павла, Дерев'янко Ігора та заступника обласного голови Губського Демида, заламавши їм руки, повели до райвідділку. Правоохоронці склали протоколи про адмінправопорушення та передали очільників місцевої «Свободи» до рук все тих же “беркутівців”, які й відвезли партійців до Центрального Суду.

Зрештою, Павло Юрлов та Ігор Дерев'янко були визнані суддею винними у порушенні ст 185.1 КуАП, їм призначено штраф у розмірі на загальну суму 800 грн.

Демид Губський поки що лишився без судової постанови через грубі юридичні помилки в протоколі про адмінправопорушення. Йому інкримінують таку ж статтю, як і його побратимам та зауважують, що він нібито чинив опір діям міліціянтів та влаштував бійку.

Свободівця обіцяли викликати найближчим часом. Ще сімох жінок, які брали участь у акції: матері, сестри, знайомі безневинно загиблих, справи яких не розслідуються прокуратурою, були оштрафовані на суми від 100 до 200 грн.

А тим часом свободівці, що лишились у дворі, були опитані, та одностайно відмовившись давати будь-які свідчення бандитам у погонах, посилаючись на ст.63 Конституції України, були відпущені.



Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Інклюзивна освіта не ...
Наступна новина: Верховна Рада ухвалила нову ...

КОМЕНТАРІ