В Івано-Франківську не дозволили поновити нічний продаж алкоголю

В Івано-Франківську не дозволили поновити нічний продаж алкоголю

07.12.10 22:39 0 1662
7 грудня 2010 року одним з питань порядку денного ІІ сесії Івано-Франківської міської ради став розгляд протесту прокурора, що призупинив рішення міської ради попереднього скликання. Ним було заборонено продавати алкогольні напої в роздрібній мережі міста в нічний час з 22 до 8 години.

Фракція ВО «Свобода» внесла проект рішення, яким передбачалося відхилити протест прокурора. Проти цього рішення різко виступили депутати від Партії регіонів. Їх підтримали деякі представники «Фронту змін».

Для проведення цього «лобістського рішення» в зал засідань прибуло кілька підприємців, які намагались переконати депутатів, що саме продаж алкоголю в нічний час дозволяє їм «залишитися на плаву». В той же час, жодним чином ці підприємці не торкнулися численних питань, які пов’язані із збереженням моральних підвалин суспільства, та й, зрештою, права громадян на відпочинок, яке часто порушується через нічні «посиденьки» за щойно купленою пляшкою.

Голова фракції ВО «Свобода» у Івано-Франківській міській раді Роман Онуфріїв, обґрунтовуючи необхідність відхилення протесту прокурора, зауважив: «Це світова практика, яка вже впроваджується і в Україні. Подібні обмеження щодо продажу алкоголю діють у Львові, Києві та низці інших міст. Ми повинні без вагань підтвердити рішення ради попереднього скликання, відхили протест прокурора, а також зобов’язати комісію з питань промисловості і торгівлі обґрунтувати таку позицію ради. Вважаємо, що це «лобістське рішення», яке вигідне лише кільком особам у Івано-Франківську.

«Свобода» не підтримуватиме лобістські рішення, а відстоюватиме інтереси громади. Ми переконані, що якщо почути її голос, то вона однозначно буде на нашому боці».

За запропонований «Свободою» проект рішення проголосувало 38 з 59 депутатів. Представники Партії регіонів, «Фронту змін» та партії «УДАР» або «утримались», або голосували «проти» відхилення протесту прокурора.

Коментуючи це питання, секретар міської ради Руслан Марцінків зауважив: «Продаж алкоголю у такий пізній час – це «юдині срібняки». Ми вважаємо, що заробляти гроші такою ціною є неприпустимим. Маємо думати не лише як заробити «копійку», але і яким способом ми це робимо. Ніхто не забороняє продавати продукти важливі та корисні для організму людини, але алкоголь ще ніколи нічого доброго не зробив. Тим більше знаємо, яка сьогодні проблема зі споживанням алкоголю серед молоді».

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Острозі меценати ...
Наступна новина: Тернопільщину планують ...

КОМЕНТАРІ