У Рівненській кримінальної міліції у справах дітей перебувають на обліку 36 дітей за вчинення злочину

У Рівненській кримінальної міліції у справах дітей перебувають на обліку 36 дітей за вчинення злочину

09.12.10 23:02 0 1662
Поведінку 16-річної Марії, студентки одного із професійно-навчальних закладів Рівного, важко збагнути як батькам, так і працівникам відділення кримінальної міліції у справах дітей. Маючи благополучну та повноцінну сім’ю, дівчина вже неодноразово втікала з дому. Батькам же друзів, у яких вона оселялася час від часу, розповідала «страшні» історії, що над нею знущається мати, а батько піднімає на неї руку. Вплинути на таку поведінку доньки рідні вже були не в змозі. За допомогою звернулися до міліції. Марію під час чергової втечі працівники ВКМСД відшукали та цього разу помістили у притулок для неповнолітніх. Батькам, які туди навідалися та попросили доньку повернутися у рідну домівку, вона відповіла відмовою. Мотивувала це тим, що у притулку їй краще. Наразі із Марією працюють психологи.

Це лише один із подібних випадків, із якими стикаються у відділенні кримінальної міліції у справах дітей. На сьогодні на обліку у них перебувають 36 дітей за вчинення злочину, а загалом за системні правопорушення — 31.

З метою попередження та розкриття злочинів, скоєних неповнолітніми та щодо них, працівники кримінальної міліції у справах дітей із 15 листопада по 5 грудня 2010 року проводили відпрацювання Рівного. За місцем проживання вони перевірили 32 неповнолітніх осіб, які тривалий час вже перебувають у полі зору працівників кримінальної міліції у справах дітей. Аби запобігти повторному вчиненню ними злочинів та правопорушень, міліціонери провели ряд профілактичних бесід.

– Упродовж відпрацювання працівники міліції перевірили 24 місця масового скупчення підлітків в обласному центрі та затримали 29 неповнолітніх осіб, – прокоментувала начальник ВКМСД Рівненського МВ Олена Кравчук. –
В результаті проведених заходів правоохоронці склали 23 адміністративних протоколи та доставили п’ятьох неповнолітніх осіб, які займались бродяжництвом, до притулку для дітей міста Рівне.

Зокрема, за статтею 173 «Дрібне хуліганство» КУпАП до адміністративної відповідальності притягнуто трьох неповнолітніх, за статтею 178 «Розпивання спиртних напоїв у громадських місцях і поява в громадських місцях у п'яному вигляді» КУпАП – шістьох; за ст. 184 «Невиконання батьками або особами, що їх заміняють, обов'язків по догляду за дитиною» КУпАП – 13; за ст. 173-2 «Вчинення насильства в сім'ї» КУпАП – одного.



Вікторія АНТОНОВА, Вікторія ІВАШИНЮТА,

ВЗГ УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ