Рівняни патрулюватимуть  на вулицях міста разом із працівниками міліції

Рівняни патрулюватимуть на вулицях міста разом із працівниками міліції

10.12.10 18:27 0 1696
Офіційним початком роботи ознаменувався день 8 грудня у добровільного громадського формування працівників із охорони громадського порядку спеціалізованого загону сприяння міліції ОГП «Захист». Дійсно добровільного, бо всі його учасники – рівняни – без будь-якої матеріальної чи моральної зацікавленості об’єднались в громадський загін і готові нести службу з працівниками міліції.

Перший інструктаж для міліціонерів, які заступали на службу разом із членами формування, провели заступник начальника УГБ УМВС України в Рівненській області Юрій Зелінський, начальник Рівненського МВ Олексій Лозян та його заступники.

– Як начальник міськвідділу, зацікавлений у створенні такого формування, члени якого добровільно несуть службу із працівниками міліції і одночасно здійснюють громадський контроль над тим, як правоохоронці виконують свої обов’язки, – зазначив начальник Рівненського МВ Олексій Лозян. – На разі атрибути учасника ОГП «Захист» — посвідчення та пов’язка встановленого зразка. Проте ми будемо клопотати перед виконавчим комітетом Рівненської міської ради у виділенні коштів на придбання форменного одягу та засобів зв’язку.

Працівники карного розшуку міськвідділу довели усім присутнім останню оперативну інформацію та роздали орієнтування на осіб, які знаходяться у розшуку та безвісти зниклих.

Як повідомив керівник штабу громадського формування спеціалізованого загону сприяння міліції ОГП «Захист» Василь Лещук, на сьогодні у лавах добровільних помічників 17 осіб. Їм також провели інструктаж та детально ознайомили з їхніми обов’язками та правами. Слід зазначити, що члени формування мають право нести службу з охорони громадського порядку лише спільно із працівниками міліції, однак виявляти і затримувати злочинців чи правопорушників можуть і самостійно. Якщо виникла будь-яка підозра чи необхідність перевірити документи, вони мають на це повне право. Щоправда мають пред’явити посвідчення та пов’язку державного зразка.

– Громадські формування створені відповідно до Конституції України, Закону України «Про участь громадян у охороні громадського порядку і кордону» та розпорядження Кабінету Міністрів. Мета створення у Рівному формування – взаємодія з органами внутрішніх справ із охорони правопорядку, у профілактиці та розкритті злочинів, – прокоментував заступник начальника УГБ УМВС України в Рівненській області Юрій Зелінський. – Керівництво громадського формування спільно з керівництвом міськвідділу розробили графік виходу на чергування. У зв’язку з тим, що на сьогодні у складі загону налічується лише 17 чоловік, це буде двічі на тиждень з 18.00 до 21.00 год.

Після завершення інструктажу правоохоронці спільно із членами новоствореного загону приступили до виконання своїх обов’язків.

Вікторія ІВАШИНЮТА, ВЗГ УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ