Депутати Дубенщини дослідили  як «працює» місцева верхівка

Депутати Дубенщини дослідили як «працює» місцева верхівка

22.12.10 13:39 0 1695
Отримавши людську довіру у вигляді повноважень депутата Дубенської міської ради від Всеукраїнського об'єднання "Свобода", народні обранці вирішили зосередити свої зусилля на роботі найбільш суспільно значущих депутатських комісій. Актуальною на Дубенщині, як і в багатьох інших регіонах, є проблема вирішення земельних питань.

Своїми роздумами поділився депутат Дубенської районної ради від ВО "Свобода" Михайло Ніколайчук. Депутат був здивований тим, що міський голова – висуванець БЮТ - запропонував обрати головою постійної депутатської комісії з питань землекористування представника Партії регіонів, який, до того ж, займав цю посаду в минулому депутатському скликанні і був причетним до чисельних зловживань. Більше того, певні документи та свідчення підтверджують такі факти корупції.

"Перше засідання профільної постійної депутатської комісії вразило мене тим, що відсутній план забудови міста і книга черговості на виділення земельних ділянок. Чиновники земельного відділу міськради зачитували прізвища тих, кому виділяється земельна ділянка, а депутати, відстоявши "своїх" та потопивши "чужих", дисципліновано піднімали руки. Декому виділяли і по 30 соток землі, по кілька земельних ділянок в різних частинах міста, а декому й 9 соток було зась. Безоплатно виділялись земельні ділянки для індивідуального житлового будівництва громадянам з Тернопільською, Львівською реєстрацією, заступникам міського голови, чиновникам, або ж в оренду, для комерційного використання аж за 400 грн. на рік".

- Окрім того, як розповідає депутат, - впала у вічі синхронність, з якою депутати піднімали руки – складалось враження, що усі питання заздалегідь узгоджені та вирішенні, за винятком "випадкових", адже черговості на отримання земельної ділянки немає – тож можна роздавати тим, хто "звернувся".

Продовженням дерибану посад було намагання голови Антонюка "протягнути" - через "ручну" депутатську більшість – структуру і загальну чисельність чиновників міської ради в тій же кількості, що й до "реорганізації". На питання свободівця , - чи буде скорочено кількість бюрократичного апарату, секретар міськради ("Фронт змін") відповів, що – "Ні!". З приводу цього депутатська фракція "Свобода" у міській раді зробила відповідне звернення, у якому вимагала надати порівняльну характеристику кількості чиновників міської ради в розрізі 2010 – 2011 років, а також розміри їх посадових окладів та надбавок.

- "Очеидно, злякавшись прочухана від свого Президента та осуду громадськості, міський голова в авральному режимі зняв це, практично готове до реалізації, питання з порядку денного", - вважає Михайло Ніколайчук.

Особливої уваги громадськості, за словами свободівця, потребує і так звана "Програма економічного розвитку Дубна". Тут в частині "співпраці" з підприємцями фігурує ще одна підконтрольна структура – "Асоціація підприємців Дубенщини". Ці люди не були помічені на пікетуваннях під час підприємницького Майдану. Проте, саме вони є "уповноваженими" від підприємців у владі.

"Ось так працює міська влада – з допомогою різноманітних маніпуляцій, запудрюючи мізки, часто обманом, дезінформацією через придворні засоби масової інформації, продовжуючи жирувати за кошти платників податків", -підрезюмував депутат Дубенської ради від ВО "Свобода".



Прес-служба Рівненської обласної організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: До парламенту проходять ...
Наступна новина: 38 сесія Тернопільської ...

КОМЕНТАРІ