На Закарпатті провели благодійну  акцію до дня святителя Миколая Чудотворця

На Закарпатті провели благодійну акцію до дня святителя Миколая Чудотворця

23.12.10 11:56 0 1692
16 грудня з благословення Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви, та за сприяння ректора Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина, заступника голови з богословської вищої освіти і науки Синодального відділу релігійної освіти та катехизації Української Православної Церкви професора, архімандрита Віктора (Бедь), викладачів, студради, студентів академії і університету та за допомогою студентів УжНУ до свята святителя Миколая Чудотворця, архієпископа Мір Лікійських привітали дітей Вільшанського дитячого будинку-інтернату Хустського району.

За дорученням ректора академії та університету професора, архімандрита Віктора (Бедь) в інтернат була відправлена делегація студради в складі Ірини Банк, Михайла Човганин, Роберт Гурай, Віталія Рожак на чолі з помічником ректора з духовно-патріотичного виховання дияконом Іваном Ковачем. Дітям були вручені подарунки: солодощі, іграшки, одяг…

Вихованці дитячого будинку до дня свята Миколая підготували святкову програму для гостей. Зокрема діти проспівали пісні святому Миколаю та розказували вірші.

***

Довідка:

Вільшанський дитячий будинок-інтернат розміщений в селі Вільшани Хустського району. Він призначений для прийому дітей, підлітків та молоді віком від 4 до 35 років, які представляють важку форму психомоторних вад, що їх робить повністю залежними від закладу четвертої категорії за українською системою класифікації. Впродовж більш ніж 70 років поняття "інвалідності" було темою табу в Радянському Союзі. Суспільство, яке вважалося досконалим, погано сприймало інвалідність. Саме тому заклади, призначені для прийому людей з важкою формою фізичної чи розумової відсталості, як наприклад, Вільшанський дитбудинок, розміщувалися в ізольованих місцях.

Вільшанський дитячий будинок-інтернат заснований у 1961 році у пристосованому приміщенні колишньої адміністрації Теребле-Ріцької ГЕС.

Зараз у інтернаті постійно проживає 200 інвалідів ІІІ та ІV профілю, тобто, діти з важкими фізичними та розумовими вадами, з яких 107 – діти до 18 років та 93 – молодіжне відділення після 18 років. Із 107 дітей до 18 років є 4 сироти, 89 дітей позбавлених батьківського піклування та 14 дітей мають батьків, однак батьки відвідують лише 5 дітей. В інтернаті є 34 вихованці, прикуті до ліжка.

Прес-служба УУБА – КаУ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рівненські козаки ...

КОМЕНТАРІ