У Рівному затримали злочинця, який грабував жінок у ліфтах

У Рівному затримали злочинця, який грабував жінок у ліфтах

27.12.10 16:57 0 1522
У неділю ввечері до Рівненського міськвідділу звернулись дві пенсіонерки: 60-річна Ольга та 63-річна Вероніка, які проживають на вул. Макарова обласного центру. Вони повідомили правоохоронцям, що невідомий чоловік пограбував їх у ліфті.

Повертаючись додому, пенсіонерка Ольга аж ніяк не очікувала на небезпеку. Як завжди, зайшовши у під’їзд, направилася до ліфта. Присутність невідомого чоловіка, який весь час розмовляв по телефону, її анітрохи не збентежила. Не звернула на нього особливої уваги і тоді, коли він зайшов разом із нею у ліфт. Та щойно жінка натиснула кнопку свого поверху, зловмисник ввімкнув кнопку «СТОП» та почав погрожувати їй зламати руку, якщо вона не віддасть йому гаманець. Перелякана пенсіонерка одразу віддала грабіжнику свій гаманець, у якому було лише 90 гривень. Ледь оговтавшись від пережитого, вона відразу повідомила про цей факт у міліцію.

— За аналогічною схемою діяв чоловік і у сусідньому будинку. Однак, зупинивши ліфт, в якому він знаходився із черговою жертвою, у кабіні зникло світло та відчинились двері. Охоплена жахом рівнянка, вибігла на площадку та почала кликати на допомогу, – прокоментував слідчий слідчого відділення Рівненського МВ Тарас Воронко. – Зловмисник, розгубившись, побіг на верхній поверх. На допомогу пенсіонерці прийшов її сусід, який на виході із будинку затримав підозрілого чоловіка за описом схожого на грабіжника.

Потерпілих рівнянок, свідка та підозрюваного доставили в Рівненський міськвідділ. В ході проведення впізнання, обидві жінки вказали на підозрюваного, яким виявився раніше судимий 26-річний Олександр, мешканець Рівного. Наразі правоохоронці порушили дві кримінальні справи: за ч.2 ст.186 Кримінального кодексу України (відкрите викрадення чужого майна , поєднане з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства) та ч.3 ст.15, ч.2 ст.186 КК України (закінчений замах на цей злочин), за що передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.

Вікторія ІВАШИНЮТА, ВЗГ УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівному жінку обікарли ...
Наступна новина: В Чернівцях народилася ...

КОМЕНТАРІ