Олег Тягнибок: Після закриття Бібліотеки української літератури у Москві українська влада мала б діяти симетрично

Олег Тягнибок: Після закриття Бібліотеки української літератури у Москві українська влада мала б діяти симетрично

29.12.10 20:52 0 1582
«Закриття Бібліотеки української літератури у Москві – це ворожий крок щодо української держави і українців. Це свідоме обмеження культурних та національних прав українців, які проживають у Росії. На такий явно недружній крок з боку російської держави українська влада мала б відповісти симетрично», - про це заявив голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок, коментуючи закриття Бібліотеки української літератури у Москві.

«Будь-яка держава світу у відповідь на недружні кроки з боку іншої країни, попирання національних та культурних прав своїх соплемінників має зробити все, щоб ці права захистити та здійснити симетричні кроки у відповідь. Так само має вчинити Україна. Необхідно переглянути функціонування на території України так званих російських центрів, на кшталт Російського центру науки та культури у Києві. Також необхідно заборонити діяльність російських громадських та політичних організацій, що займаються відверто антидержавною діяльністю та брутально порушують Конституцію та закони України. На жаль, режим Януковича, який міцно спирається на підтримку Кремля, не здатен адекватно захищати ні державні, ні національні інтереси.

Через окупований інформаційний простір – з десятків телеканалів та сотень газет – кремлівська пропаганда методично втовкмачує у голови мешканців України пропагандистські жахалки про міфічну насильницьку українізацію, пригнічення російського етносу в Україні та «найстрашнішу» загрозу сварки «двох братніх народів». Це скавуління активно підтримується українофобами за сумісництвом русофілів при владному кориті – різноманітними табачніками, колісніченками, азаровими, корніловими та іншою нечистю.

В Україні основним ретранслятором кремлівського пропагандивного міфу щодо загрози, котру несуть українці «русскаму міру», є Партія регіонів, де пригрілися найактивніші україноненависники. Поки в Москві закривають єдину на всю Росію українську бібліотеку, поки ліквідовують Федеральну національно-культурну автономію українців Росії, в Україні українофоби при владі, нахабно брешуть про «ущемлення прав російськомовних». Та найпарадоксальнішим у таких обставинах є те, що чи не найбільше цей міф вкорінюється у Криму, де діють всього лише 3 українських школи, та на Донбасі, де навіть у дитсадках відбувається планомірна ліквідація українських груп!

Зрозуміло, що для нинішньої кремлівської влади українська бібліотека є небезпечною, адже твори українських класиків та сучасних письменників просякнуті духом свободи, що є неприпустимим в імперській державі. Для нинішнього Кремля прийнятним є функціонування лише тих культурних закладів, на полицях яких міститься повне зібрання творів про Путіна і Мєдвєдєва із вкрапленнями агітпропу Лєніна та Сталіна.

Та скільки б не було в Україні та по всьому світу центрів російської чи то культури, чи то путінської пропаганди, загальна культура Росії та її вихідців перебуватиме на рівні найодіозніших висловлювань нинішнього прем’єра. Цю віху тотального культурного занепаду характеризуватимуть вислови штибу «мачіть в сартірє», або рекомендації іноземному журналісту «зробити обрізання таким чином, щоби потім там нічого не виросло». І ця культурна депресія, котра значиться існуванням пропагуванням творів винятково пропагандивного змісту, завершиться лише зі зміною господарів Кремля та крахом імперських устремлінь Росії».

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Маленьких чернівчан ...
Наступна новина: На Тернопільщині офіційно ...

КОМЕНТАРІ