У Радивилові депутати взяли під захист директорів шкіл, на яких чинився тиск

У Радивилові депутати взяли під захист директорів шкіл, на яких чинився тиск

29.12.10 21:01 0 1606
28 грудня 2010 року під час засідання сесії Радивилівської районної ради депутати ухвалили рішення про затвердження статутів загальноосвітніх закладів району. За підтримки депутатів-свободівців у районній раді вдалося зберегти контроль за загальноосвітніми закладами.

Відповідно до статутів загальноосвітніх закладів їхні керівники призначаються та звільняються за погодженням з головою районної ради та затверджуються рішенням сесії. Така ситуація дещо не влаштовувала районну державну адміністрацію, адже за нових умов ні голова адміністрації, ні начальник відділу освіти напряму не можуть звільнити жодного керівника загальноосвітнього закладу.

"Свобода" підтримала це рішення оскільки ми всі знаємо якою небезпечною є ситуація, коли районна рада фактично ніяк не може вплинути на прийняття кадрових рішень в системі загальної освіти. Оскільки заклади освіти знаходяться в спільній комунальній власності територіальних громад району, то очевидно, що і керівників цих закладів потрібно призначати за згодою районної ради. Фактично ми беремо під свій захист тих директорів, на яких чинився тиск під час виборів, або з будь-яких інших політичних мотивів" , — коментує рішення Радивилівської районної ради секретар постійної комісії з писань освіти, культури та духовності Мирослав Синиця

Прес-служба Рівненської обласної організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ