В Бюджеті Львівщини збільшили соціальні видатки

В Бюджеті Львівщини збільшили соціальні видатки

05.01.11 17:34 0 1739
4 січня 2011 року Львівська обласна рада затвердила бюджет області на 2011 рік із пропозиціями, внесеними фракцією ВО «Свобода». За цю ухвалу проголосували 107 депутатів зі 116.

За пропозиціями фракції ВО "Свобода" під час розгляду проекту обласного бюджету на 2011 рік збільшено соціально важливі видатки, а саме, на надання одноразової матеріальної допомоги малозабезпеченим громадянам - з 5 млн. грн.. до 10 млн. грн., на пільгове медичне обслуговування чорнобильців з 563,7 тис. грн до 868,8 тис. грн.

Також враховано пропозиції фракції ВО "Свобода" щодо видатків на підтримку українського книговидання у сумі 700 тис. грн, на телебачення і радіомовлення - на 580 тис. грн, на захист та розвиток української мови - на 540 тис. грн. Зазначені видатки взагалі не передбачалися проектом, що первісно був розроблений облдержадміністрацією. Домоглася фракція і збільшення видатків на Програму забезпечення організації підготовки до проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

На сесії голова фракції ВО «Свобода» Ірина Сех запропонувала передбачити адресну матеріальну допомогу ветеранам УПА у сумі 1 млн. грн замість компенсації за пільговий проїзд у громадському транспорті. За пропозиціями голови фракції, рада зобов'язала обласну державну адміністрацію в процесі розробки обласних програм на 2011 рік пріоритетне значення надавати програмам «Шкільний автобус», компенсацію дітям політичних в'язнів, підтримку сільського господарства, правову освіту населення у сфері сільського господарства та земельних відносин.

Крім того, завдяки поправкам, запропонованим фракцією ВО "Свобода" та підтриманим більшістю депутатів, зупинено процес скорочення працівників бюджетних установ та зменшення їм доплат до заробітної плати.

Прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 2)
Попередня новина: Львівська обласна рада ...
Наступна новина: У Рівному вилучили понад ...

КОМЕНТАРІ