Позачергова сесія Львівської облради відбудеться  біля пам’ятника Степану Бандері

Позачергова сесія Львівської облради відбудеться біля пам’ятника Степану Бандері

12.01.11 21:41 0 1562
13 січня 2011 року о 12.00 відбудеться позачергова сесія Львівської обласної ради з приводу скасування указу Президента України про присвоєння звання Героя України Степанові Бандері. З ініціативи голови Львівської обласної ради Олега Панькевича, засідання пройде в нетрадиційному форматі – не в сесійній залі, а на площі біля пам’ятника Степанові Бандері.

На зібрання запрошено також депутатів Львівської міської ради, голів районних рад та секретарів міських рад міст обласного підпорядкування. Олег Панькевич запропонує депутатам підтримати проект ухвали, текст якої подаємо нижче.

"Ми висловлюємо протест проти незаконного протиправного рішення Вищого адміністративного суду, який пішов на поводу тих агентів Кремля, які сьогодні засідають у вищих ешелонах української влади. Вважаємо, що рішення про скасування Указу Президента України (N 46/2010) від 20 січня 2010 року "Про присвоєння С. Бандері звання Герой України" суд ухвалив за вказівкою Банкової на догоду Путіну і Мєдвєдєву.

Це рішення стало можливим тому, що режим Януковича позбавив незалежності судову гілку влади – і сьогодні суди демонстративно виконують політичні замовлення Адміністрації Президента, ухвалюючи абсурдні і неправочинні рішення. Водночас правоохоронні органи стали головними знаряддями боротьби проти політичної опозиції і основним засобом побудови поліцейської держави. Вочевидь, режим за прикладом Кремля не лише відбілює Сталіна, а форсованими темпами реанімує в Україні сталінізм.

Окупаційна адміністрація Януковича-Азарова -Табачніка розгорнула широкомасштабну війну проти українців на всіх фронтах – мовному, освітньому, ідеологічному, судовому, соціальному, економічному, культурному, духовному. І рішення Вищого адміністративного суду є тільки однією з ланок цієї війни.

Рішення і дії окупаційної адміністрації, яка засіла на Печерських пагорбах, продиктовані передусім страхом перед постатями Бандери, Шухевича, а також Мазепи, крутянців, холодноярців, воїнів ОУН-УПА, які воскрешають в українцях героїчний Дух їхніх предків. Бо владоможці розуміють, що раніше чи пізніше режим Януковича змете сила української національної революції. Що саме стане основним каталізатором революційного вибуху – можна хіба припускати. Імовірно, це буде так звана пенсійна реформа чи зміни в трудовому законодавстві, а можливо – посилення репресій проти українських патріотів. Однозначно, що революція відбудеться під прапором Бандери.

Вороги України не могли подолати Бандеру живого, вони бояться його й мертвого. Адже Бандера для мільйонів українців, попри недолугі і нікчемні рішення судів, був і залишається українським Героєм.

Для нас воля громади є дороговказом і головним чинником у роботі. Для української громади – Бандера та Шухевич були, є і будуть національними Героями. Під егідою органів місцевого самоврядування і далі відбуватимуться заходи зі вшанування наших національних Героїв. Війну проти Бандери і терор проти бандерівців ми розцінюємо як наступ на громадянські, конституційні та національні права українців. У цьому протистоянні ми будемо з нашим народом".

Нагадаємо, що 12 січня 2011 року на сайті президента України Віктора Януковича з’явилося повідомлення, що згідно з рішенням суду президентський указ "Про присвоєння С.Бандері звання Героя України" визнано недійсним. Окрім того, із сайту зник указ про присвоєння лідеру ОУН-УПА Степану Бандері звання Героя України (посмертно).

Прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Рівненщині з 18 грудня ...

КОМЕНТАРІ