На Рівненщині з 18 грудня по 14 січня до адміністративної відповідальності притягнули 60 неповнолітніх

На Рівненщині з 18 грудня по 14 січня до адміністративної відповідальності притягнули 60 неповнолітніх

14.01.11 12:24 0 1685
Хоч зимові канікули у школярів уже позаду, але новорічно-різдвяні свята тривають. І за домашніми клопотами та приготуваннями, батьки часто лишають дітей наодинці та не приділяють їм належної уваги. Як результат — недостатній контроль за проведенням вільного часу дітьми, який спонукає до вживання ними наркотичних речовин, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, учинення злочинів та правопорушень.

Традиційно напередодні та у період новорічних свят задля стабілізації криміногенної ситуації в підлітковому середовищі, попередження правопорушень з боку неповнолітніх та відносно них, інших негативних явищ на території Рівненської області проводяться оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою "Ялинка". Під час відпрацювання організовуються рейди з виявлення безпритульних та бездоглядних дітей, подальшим соціальним влаштування яких займаються працівники служби у справах дітей.

Використовуючи адміністративно-штрафну практику як один із методів профілактики вчинення кримінально караних діянь, працівники органів справ області за період із 18 грудня торік по 14 січня цьогоріч під час проведення заходів до адміністративної відповідальності притягнули 60 неповнолітніх осіб, із яких 25 – за перебування у стані алкогольного сп’яніння у громадських місцях, 13 — за дрібне хуліганство.

Та не лише контроль потрібен над дітьми, а й над деякими батьками, які зловживають спиртними напоями, вживають наркотичні засоби, не забезпечують належного догляду за сином чи донькою, часто-густо втягують їх у протиправну діяльність У сім’ях, які перебувають на обліку як неблагополучні, працівники міліції часті гості. І щоразу з такими горе- батьками проводиться роз'яснювальна, правовиховна робота, уживаються заходи впливу щодо оздоровлення взаємовідносин у цих родинах. На жаль, не на усіх це впливає. У ході відпрацювання 58 батьків, які неналежно виконували свої батьківські обов’язки, притягнуто до адміністративної відповідальності згідно зі ст. 184 КУпАП.

Окрім того працівники міліції зафіксували десять фактів продажу спиртних напоїв та тютюнових виробів особам, що не досягли 18-річного віку. Осіб, що вчинили зазначене правопорушення, притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 156 КУпАП. Вдітак міліція вкотре звертається до працівників торгівлі з проханням не продавати пиво, алкогольні та слабоалкогольні напої та тютюнові вироби неповнолітнім (особам, яким не виповнилося 18 років), перевіряти документи, що засвідчують вік молодої людини. Адже кожен з нас відповідає за майбутнє покоління.

А до батьків прохання — дотримуватись норм чинного законодавства, ретельніше відслідковувати проведення вільного часу дітьми, не допускати вживання ними алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Тетяна МАРИНЧУК, старший оперуповноважений ВКМСД УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Позачергова сесія ...
Наступна новина: На Рівненщині 16-річна ...

КОМЕНТАРІ