ЗМІ: Лукашенко працевлаштував екс-президента Киргизії на завод

ЗМІ: Лукашенко працевлаштував екс-президента Киргизії на завод

14.01.11 12:59 0 1589
Президент Білорусі Олександр Лукашенко працевлаштував екс-президента Киргизії Курманбека Бакієва, який сховався в Мінську після держперевороту у себе на батьківщині. Як повідомляють киргизькі ЗМІ, за розпорядженням Лукашенко Бакієв, екстрадиції якого домагається діюча влада Киргизії, призначений директором білоруського військового заводу.

Офіційного підтвердження інформації про працевлаштування екс-президента Киргизії поки немає. З'ясувати, на якому саме підприємстві зайнятий Бакієв, не вдалося, передає РБК.

У комітеті з захисту екс-президента Киргизії інформацію про нову посаду Бакієва спростували, заявивши, що він досі залишається безробітним.

Нагадаємо, влада Киргизії домагається екстрадиції Бакієва, звинувачуючи його в причетності до загибелі людей під час масових заворушень у квітні 2010 року. Колишній глава республіки був оголошений в міжнародний розшук, проте Міжнародна організація кримінальної поліції (Інтерпол) відмовилася сприяти владі Киргизії в його розшуку.

Режим Бакієва був скинутий в результаті революції в Киргизії 7 квітня 2010 року. Прихильники опозиції організували демонстрацію на центральній площі Бішкека біля будівлі Будинку уряду, де також розташовується президентська адміністрація. Мітингувальники вимагали відставки Бакієва, деякі з них спробували проникнути всередину адміністративної будівлі.

У відповідь охорона Будинку уряду відкрила вогонь по протестувальниках. Всього жертвами зіткнень прихильників опозиції з силами правопорядку стали 82 людини, більше 1,5 тис. отримали поранення. Після цих подій влада в країні перейшла до опозиції, а Бакієв залишив територію республіки. Вважається, що нині він проживає в Білорусі.

Джерело: gazeta.ua
Источник: http://gazeta.ua/
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ