У Тернополі відкрився виставковий зал «Бункермуз»

У Тернополі відкрився виставковий зал «Бункермуз»

20.01.11 19:47 0 1961
У колись занедбаному підвалі колишнього обкому партії поселились музи. Цього разу сюди завітали твори всесвітньо відомого фотомайстра, етнічного українця Сергія Максимішина. Символічно, що у колись партійному домі, відкрилась виставка «Остання імперія. 20 років по тому».

Голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда завітав на відкриття нової картинної галереї. Очільник облради привітав усіх, в першу чергу тернополян. із відкриттям ще одного мистецького закладу в Тернополі. «Це прекрасно, коли у місті з’являється ще одне місце, у якому пануватиме творчість. Адже завдяки мистецтву все навколо і ми самі стаємо кращими, добрішими, чистішими. Від сьогодні у цих стінах господарюватимуть художники, скульптори, актори, музиканти, режисери, словом – музи. Переконаний, що галерея "Бункермуз" стане улюбленим місцем, де збиратиметься молодь, щоб познайомитися із творчістю земляків, митців України, інших країн. Глибоко символічно, що сьогодні, напередодні Дня Соборності України, тут виставлено роботи зарубіжного художника, українця за походженням Сергія Максимішина. Адже українці прагнуть до єднання. Тим паче, що об’єднавча сила мистецтво безмежна. Вірю в те, що Тернопілля й надалі багатітиме мистецько-культурними закладами й стане духовно-культурним центром України»

До появи галереї "Бункермуз" поряд із натхненниками і творцями виставкової зали – Тернопільським міським головою Сергієм Надалом, начальником управління культури і мистецтв міської ради Олександром Смиком та керівником мистецького об’єднання «Коза» Олегом Макогоном долучилися і, багато волонтерів, які за менше ніж місяць занедбане, перетворене на смітник напівпідвальне приміщення змінили у сучасну мистецьку виставкову залу.

Організатори імпрези запропонували гостям відчути себе художниками. Свої перші художні твори залишили у галереї голови Тернопільських обласної та міської рад Олексій Кайда та Сергій Надал.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Державному архіві ...
Наступна новина: Сімом юним художникам ...

КОМЕНТАРІ