Тернопільські бібліотеки отримали «Хрестом  і мечем»

Тернопільські бібліотеки отримали «Хрестом і мечем»

21.01.11 17:51 0 1804
В обласній універсальній науковій бібліотеці відбулася передача бібліотекам Тернопільщини книг Дмитра Донцова «Хрестом і мечем». Збірник статей одного з основоположників українського націоналізму вийшов у світ за сприяння Тернопільської обласної ради з ініціативи голови обласної ради Олексія Кайди.

Збірник есе Дмитра Донцова, за визначенням фахівців, належить до найкращих у його спадщині. До книжки увійшли твори міжвоєнного й повоєнного періодів, що концентрують у собі головні ідеологічні, культурологічні, історіософські та націософські ідеї автора. Збірник дає цілісне уявлення про спосіб мислення, критерії оцінок Дмитром Донцовим політичних та історичних явищ, які разом передають головні принципи ідеології українського націоналізму.

За словами голови обласної ради Олексія Кайди, така книга вкрай необхідна для виховання та зрощування справжніх українських патріотів, українців-націоналістів. «…тут ми маємо справу із довершеним зразком живої політичної філософії,- сказав Олексій Кайда, - героїчної філософії боротьби, опору, реваншу та перемоги. Філософії, що важким молотом вибиває вістря імперських цвяхів з хреста розіп’ятої України - України протиборчої, яка одного дня переможе.

Недаремно і для ворогів і для прихильників українського націоналізму Донцов став інтелектуальним символом та критерієм для порівняння.

Глибоко переконаний, що саме на таких працях, звіряючи свої помисли і діяння із такими постатями як Дмитро Донцов, виростають справжні українці – націоналісти,» - підкреслив очільник обласної ради.

Із обласної універсальної наукової бібліотеки книги будуть передані у районні, сільські бібліотеки області.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Всеукраїнську ...
Наступна новина: 50-річний рівнянин ...

КОМЕНТАРІ