На Рівненщині свиноферма відкачувала пальне з нафтопроводу

На Рівненщині свиноферма відкачувала пальне з нафтопроводу

21.01.11 17:53 0 2456
У селі Гільча Здобунівського району, що на Рівненщині, розгорнули свою чорну справу мешканці Волинської області. В одному із господарств, під приводом розведення племінних поросят, ціна одного якого, за словами «господарів», сягає 200 доларів США, працівники відділення спеціальної міліції при УМВС України в Рівненській області «на гарячому» застали трьох молодиків, які, разом із відгодівлею свиней, займалися закачуванням пального. Поряд із хлівом стояв автомобіль «Фольксваген LT 28». Оглядаючи вантажний бус, правоохоронці помітили дві бочки – одна двохтонна, інша 200-літрова, – які були обкладені мішками, наповненими кормом для свиней. Хлопці у величезну бочку через шланг заливали пальне.

– 20 січня співробітники відділу спеціальної міліції при УМВС України в Рівненській області в ході проведення оперативно-розшукових заходів поблизу міста Здолбунів, що на Рівненщині, затримали трьох осіб, жителів Волинської області, які здійснили несанкціонований вріз у магістральний нафтопродуктопровід з метою розкрадання дизельного пального. В ході проведення перевірки їх затримали, вилучили пальне та встановили безпосереднє місце врізки, – прокоментував начальник відділу спеціальної міліції при УМВС Василь Довгомеля. – Група заздалегідь спланувала свої злочинні наміри та під прикриттям діяльності фермерського господарства зробила відвід, де був схований шланг із манометром, який регулював тиск у трубі, аби у них не було перепадів. На сьогодні нам відомо, що група, у складі якої є організатор, виконавець та водій-реалізатор, здійснила три відбори. Безпосередньо 20 січня вилучили майже дві тонни дизельного пального. Що стосується попередніх крадіжок – стане відомо пізніше в результаті проведення слідчих дій.

У взятому в оренду будинку планувалось, так би мовити, вирощування свиней. Дійсно свині там були. Автомобілем вони перевозили корм для них, а між цим всім були сховані бочки з дизельним паливом. Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи та обрання до затриманих запобіжних заходів.

— Я проживаю у Маневичах Волинської області, — розповів працівникам міліції 20-річний Сергій. – У червні торік я влаштувався на фірму, яка займається розведенням племінних свиней у місті Камінь-Каширський. А у листопаді директор фірми мені запропонував більш оплачувану роботу, доглядаючи поросят, тільки вже в орендованому приміщенні. Я погодився. Разом зі мною працював і 27-річний Роман із Маневицького району. У середині грудня директор своїм автомобілем відвіз нас у село Гільчу на Здолбунівщині. Відтоді ми почали облаштовувати приміщення для розведення худоби.

Власник підпільного «нафтового» бізнесу навідувався у село двічі-тричі на тиждень і привозив продукти та корм для свиней. Розвезенням «корму», тобто нафтопродукту, займався 22-річний Андрій, уродженець Дніпропетровська.

Аби знайти місце врізки у нафтопровід, спеціалістам довелося працювати до темна. Та побаченому вони вразилися: майже у три метри в глибину землі був виритий тунель довжиною понад 70 метрів, який закінчувався у погребі сараю.

Наразі із затриманими спілкуються працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Рівненській області. Порушена кримінальна справа за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка), відповідальність за якою передбачена у вигляді позбавлення волі строком до п’яти років. Крім того, в ході проведення досудового слідства вирішуватиметься питання про порушення кримінальної справи за статтею 292 Кримінального кодексу України (Пошкодження магістральних нафто-, газо- та нафтопродуктопроводів).

Інна БЕРЕЗОВСЬКА, начальник ВЗГ УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: 50-річний рівнянин ...
Наступна новина: Після "наводки" рівнянина ...

КОМЕНТАРІ