Заходи, присвячені 92-ій річниці Соборності України, відбулись на межі Тернопільської та Хмельницької областей

Заходи, присвячені 92-ій річниці Соборності України, відбулись на межі Тернопільської та Хмельницької областей

22.01.11 22:18 0 1801
Голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда взяв участь у святкуванні Дня Соборності України, що відбулося на межі Тернопільської та Хмельницької області.

«Ріка Збруч – ріка єднання» - недремно так називають цю українську річку. У Скалі-Подільській, що на кордоні двох областей (Тернопільської та Хмельницької, на мості через Збруч зустрілися делегації сусідів – тернополян та жителів Хмельниччини. Ця зустріч символізувала Акт Злуки 1919 року.

Виступаючи перед українцями із обох берегів Збруча, Олексій Кайда сказав: «Акт Злуки 22 січня 1919 року – це реалізація мрії багатьох поколінь нашого народу про життя в одній вільній незалежній державі, за яке заплатили кров’ю кращі сини та дочки України. До цього долучилися козацькі звитяжці, Січове Стрілецтво, воїни ОУН-УПА. Цей день це ще один доказ того, що ніяким загарбникам, ніяким ворогам не знищити український дух, не знищити Україну. Чин Злуки виплекав в українців тверду віру у Велика Українську державу. І сьогодні відзначаючи День Соборності, ми проголошуємо: «Єдина держава, єдина нація, єдина мова, єдина церква!»

Олексій Кайда поклонився та поклав квіти до Хреста, встановленого на честь генерала-хорунжого УПА Романа Шухевича, що встановлений на хмельницькому березі Збруча.

Очільник обласної ради також взяв участь у святкуванні Дня Соборності України у Підволочиську та привітав тернополян і хмельничан із цим святом.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В богословській академії ...

КОМЕНТАРІ