Що  потрібно для виготовлення печаток та штампів

Що потрібно для виготовлення печаток та штампів

24.01.11 16:05 0 2078
Можливо, ваш переглядач не підтримує формату цього зображення. Наказом Міністерства внутрішніх справ України № 17 від 11.01.1999 року затверджена інструкція, яка визначає порядок видачі, продовження й припинення дії та анулювання дозволів на відкриття та функціонування штемпельно–граверних майстерень, виготовлення печаток і штампів, а також порядок видачі дозволів на оформлення замовлень на виготовлення печаток і штампів.

Як повідомив старший інспектор з охорони громадського порядку Рокитнівського РВ капітан міліції Григорій Ільчук, для одержання дозволу на оформлення замовлень для виготовлення печаток і штампів подаються такі документи:

1) заява довільної форми, підписана керівником підприємства, у якій, зокрема, вказується: кількість печаток та штампів, які передбачається виготовити; вперше чи ні виготовляються печатки та штампи для підприємства (під час виготовлення печаток не вперше зазначається підстава їх виготовлення); місцезнаходження підприємства; прізвище, ім'я, по батькові, паспортні дані особи, відповідальної за отримання дозволу на виготовлення печаток і штампів; прізвище, ім'я, по батькові, паспортні дані керівника підприємства або уповноваженої ним особи, що подає клопотання до органу внутрішніх справ;

2) копія свідоцтва про державну реєстрацію, засвідчена нотаріально;

3) два примірники зразків (ескізів) печаток і штампів, затверджені керівником (власником) підприємства;

4) документ, що підтверджує внесення плати за видачу дозволу на виготовлення печаток і штампів. Таким документом є платіжне доручення або квитанція про внесення коштів у розмірі (81 грн.).

За видачу та переоформлення дозволів справляється плата, розмір та порядок використання якої встановлюється Кабінетом Міністрів України.

— Документи для одержання дозволу на оформлення замовлень на виготовлення печаток і штампів може подати керівник підприємства або уповноважена ним особа, — наголосив Григорій Ільчук.— Уповноважена особа при цьому має подати оформлене відповідно до вимог законодавства доручення цій особі на подання документів (клопотання).

Для одержання дозволу до органу внутрішніх справ подається оригінал свідоцтва про державну реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності. На зворотному боці оригіналу свідоцтва про державну реєстрацію проставляється штамп про видачу дозволу на право виготовлення певної кількості печаток і штампів, який засвідчується підписом працівника дозвільної системи органу внутрішніх справ і скріплюється печаткою з відбитком "Дозвільна система". Відтак оригінал свідоцтва про державну реєстрацію повертається його власнику.

На кожному поданому примірнику зразків (ескізів) печаток і штампів в органі внутрішніх справ теж ставляться штампи, які засвідчуються підписом працівника дозвільної системи й скріплюються печаткою з відбитком "Дозвільна система". Крім того, орган внутрішніх справ повинен проставити на дозволі та на кожному примірнику зразків (ескізів) печаток і штампів штамп про те, що печатки та штампи виготовляються вперше.

Дозвіл на виготовлення печатки та штампу видається протягом п’яти робочих днів із дня одержання документів. Орган внутрішніх справ зобов’язаний видати дозвіл на виготовлення печаток і штампів суб’єкту підприємницької діяльності або надати письмову відмову із зазначенням причин, які обумовлюються законодавством України.

Тетяна ЧУБИК, помічник начальника Рокитнівського РВ УМВС по взаємодії з населенням та ЗМІ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Мешканець Хмельниччини ...
Наступна новина: Рівненському "Беркуту" ...

КОМЕНТАРІ