Рівненському

Рівненському "Беркуту" прочитали "мораль"

24.01.11 16:07 0 1923
Діяльність працівників міліції істотно торкається прав, інтересів людей, впливає на їхні долі. Безперечно, передусім вона регулюється чинним законодавством, однак чимало в ній залежить не лише від правової, а й від моральної свідомості. Керівництво МВС України вирішило організувати заняття із професійної етики для працівників окремих служб та підрозділів УМВС/ГУМВС в областях. 20 січня 2011 року на базі Рівненського відділення навчально-наукового інституту заочного та дистанційного навчання Національної академії внутрішніх справ відповідну лекцію прослухали співробітники роти міліції особливого призначення «Беркут».

Кандидат філософських наук Богдан Яськів розповів міліціонерам про основоположні етичні засади їхньої професійної діяльності та наголосив, що від глибокого розуміння необхідності застосовувати в юридичній практиці механізми морального і правового регулювання суспільних відносин залежить забезпечення суспільного і морального прогресу, закликавши аудиторію наполегливо працювати над формуванням морального «обличчя» сучасної правоохоронної системи.

– Безумовно такі лекції та знання у цій сфері потрібні не лише патрульній службі, працівникам «Беркуту», а й співробітникам усіх силових структур органів внутрішніх справ. Це пояснюється тим станом моральності нашого суспільства, який бажав би бути кращим, – коментує Богдан Яськів. – Хоча б у порівнянні із станом культури та моральності наших близьких сусідів, що є відомо усім, або тим людям, які перетинають кордон та мають можливість порівняти ставлення силових структур на території наприклад Польщі, Франції чи Німеччини із тим, що відбувається на Україні. Тому, я вважаю, що таке навчання – вкрай потрібне.

- Приємно, що серед присутніх на цьому заході є й наші слухачі та випускники, для яких поняття «професійної етики» не є новим, – зазначила начальник Рівненського відділення ННІЗДН НАВС підполковник міліції Людмила Хмуровська. – Ми з перших днів навчання прививаємо їм повагу та ввічливе ставлення до оточуючих, що є невід’ємною складовою професіоналізму кожного юриста. Втім це стосується не лише працівників органів внутрішніх справ. У відділенні вищу юридичну освіту здобуває й цивільна молодь, більшість якої у подальшому працевлаштовується за фахом у правоохоронні та правозахисні органи, державні та комерційні структури, де й застосовує на практиці здобуті знання, керуючись буквою Закону та власним сумлінням.

Схвально сприйняли такі заняття і сам беркутів ці, адже нечасто такі лекції читають саме професіонали.

– Враховуючи теперішній час, я рахую, що такі заняття вкрай необхідні. Сьогодення вимагає толерантності, поважного ставлення до громадян, і відповідно кожна людина хоче, щоб до неї ставились ввічливо, як цього вимагає етикет, – зазначив заступник командира роти міліції особливого призначення Василь Озарчук. Таке навчання вкрай необхідне на теперішній час, а особливо для тих працівників міліції, які виконують свої обов’язки по охороні громадського порядку і часто спілкуються із людьми.

Марина НОНКА

Вікторія ІВАШИНЮТА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Що потрібно для ...
Наступна новина: На Рівненщині дружина ...

КОМЕНТАРІ