На Рівненщині випускникам місцевих шкіл вручили паспорти

На Рівненщині випускникам місцевих шкіл вручили паспорти

24.01.11 21:17 0 1803
Уже 20 літ поспіль на Рокитнівщині власна традиція — випускникам місцевих шкіл в урочистій обстановці вручають паспорт громадянина України. 22 січня у день Соборності України 24 ліцеїсти Томашгородського навчально-виховного комплексу школи-ліцею І-ІІІ ступенів отримали з рук заступника начальника відділу громадянства та реєстрації фізичних осіб Дмитра Кожушка, начальника сектору ГІРФО Рокитнівського райвідділу міліції та голови селищної ради Івана Власика перший та основний документ у їхньому житті.

Урочисті заходи, присвячені посвяті ліцеїстів у громадяни України, відкрив начальник СГІРФО Рокитнівщини Анатолій Бондарчук:

– Сьогодні ви отримуєте свій основний документ. Цей день для вас, можна сказати, – перший крок у дорослому житті. Я хочу, щоб ця синя книжечка відкрила перед вами усі двері і дозволила досягнути тих вершин, які ви поставите перед собою, – зазначив Анатолій Бондарчук. – Від себе особисто і від усього особового складу Рокитнівського райвідділу міліції щиро вас вітаю з цим святом. Щастя вам, здоров’я і всього самого найкращого.

Окрім поздоровлень та привітань, заступник начальника ВГІРФО УМВС України в Рівненській області Дмитро Кожушко вирішив ознайомити присутніх з короткою історією виникнення паспорта.

– Як вам відомо, паспорти з’явилися ще на початку 18 сторіччя. У перекладі із французької це слово означає «пропуск через порт». З кожним роком ці документи удосконалювали, і лише у 19 сторіччі вперше паспорти з’явились у нас, – зазначив заступник начальника ВГІРФО УМВС України в Рівненській області Дмитро Кожушко. – На сьогодні паспорт – це основний документ, який посвідчує особу та встановлює його правовий зв’язок з державою. Сьогодні урочистий день у вашому житті. Отримуючи цей документ, ви стаєте повноправними громадянами своєї держави. Символічно, що цей важливий документ ви отримуєте у день Соборності України. У день, коли після сотень років поділу українці об’єднали свою державу. Тому, цінуйте свою історію, мову, культуру. З гордістю несіть звання громадянина України.

Бабусі, дідусі, батьки та присутні розділили свято із безпосередніми його учасниками. Після вручення кожному паспорта громадянина України, рідні та близькі підходили та сердечно вітали зі вступом у нове доросле, свідоме життя.

Проте, винуватці свята не забули віддячити за таку увагу, влаштувавши грандіозний та незабутній концерт.

– Приємно те, що вручення паспортів відбувається у стінах закладу, де зростали ці діти, навчалися, змужніли, – виступив із привітальним словом директор закладу Іван Власик. – Зараз перед вами відкривається багато різних життєвих шляхів і ви повинні обрати лише один із них. Саме від вас залежить, у якій країні ви житимете, якою вона буде завтра, яку ви передасте її прийдешнім поколінням. Пишайтеся тим, що стали громадянами України.

Як запевнила випускниця Томашгородського ліцею Вероніка: «Я буду з гідністю носити звання громадянина України!»

Вікторія АНТОНОВА, Вікторія ІВАШИНЮТА,

ВЗГ УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині дружина ...
Наступна новина: Стаття з-за ґрат. Юрій ...

КОМЕНТАРІ