Підписано Протокол про наміри щодо реалізації проекту  по створенню діалізного медичного центру в Тернополі

Підписано Протокол про наміри щодо реалізації проекту по створенню діалізного медичного центру в Тернополі

25.01.11 16:34 0 1904
Голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян, Тернопільський міський голова Сергій Надал, директор товариства з обмеженою відповідальністю «Фрезеніус Меді кал Кер Україна» Володимир Подворний підписали Протокол про наміри щодо реалізації проекту по створенню діалізного медичного центру.

Сторони домовилися об’єднати зусилля для задоволення потреб населення в наданні найсучаснішого лікування методом гемодіалізу і поліпшення стандартів життя хворих на хронічну ниркову недостатність.

Підставою для цього є збільшення діагностованих випадків хронічної ниркової недостатності.

Приймаючи таке рішення було враховано досвід компанії «Фрезениус» у сфері лікування хворих з хронічною нирковою недостатністю, виробництва устаткування та розхідних матеріалів для діалізу.

Зокрема в документів зазначено, що ТОВ «Фрезеніус Меді кал Кер Україна» має намір за власні кошти забезпечити реалізацію проекту по створенню діалізного медичного центру не менш ніж на 18 місць у Тернополі, що забезпечиють лікування не менше ніж 100 хворих. В подальшому передбачене розширення Центру до 40 діалізних місць для 240 хворих за умови виникнення в області такої потреби.

Обладнання, після його п’ятирічної експлуатації, буде замінене на нове, а бувше у використанні передадуть закладам охорони здоров’я області.

«Фрезеніус» береться своєчасно і в повному обсязі забезпечувати Центр лікарськими засобами, медикаментами, витратними матеріалами, які є невід'ємною частиною проведення амбулаторної процедури гемодіалізу, із забезпеченням найсучасніших методик і стандартів лікування.

Для лікарів та обслуговуючого персоналу центру буде організоване навчання, зокрема й за кордоном.

У свою чергу органи влади, в межах компетенції, зобов’язалися сприяти в створенні такого центру, а після введення його в експлуатацію, отримання всіх необхідних дозвільних документів та ліцензій, вжити практичних заходів для направлення на лікування пацієнтів, мешканців області, з діагнозом «хронічна ниркова недостатність».

Необхідні асигнування для розрахунків за лікування в Центрі хворих з таким діагнозом пропонується передбачити у бюджеті області.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облдержадміністрації.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Стаття з-за ґрат. Юрій ...
Наступна новина: У рівненських магазинах ...

КОМЕНТАРІ