В Одесі вимагають порушити кримінальні справу та притягнути до відповідальності за прояв національної нетерпимості інспектора ДАІ Швеця

В Одесі вимагають порушити кримінальні справу та притягнути до відповідальності за прояв національної нетерпимості інспектора ДАІ Швеця

26.01.11 16:36 0 2566
Одеська обласна організація ВО «Свобода» звернулась в прокуратуру Одеської області з вимогою порушити кримінальні справу та притягнути до відповідальності за прояв національної нетерпимості інспектора ДАІ Одеси, старшого сержанта Швеця. Також «Свобода» вимагає від начальника ГУМВС України в Одеській області публічно вибачитись перед українцями за дії співробітника та провести співбесіди з працівниками ДАІ і протестувати їх на знання української мови та історії.

В Інтернет потрапило відео (http://www.pravda.com.ua/news/2011/01/26/5835642/), на якому зафіксовано як одеський інспектор ДАІ відверто продемонстрував зневагу до державної української мови і людей, які вважають її рідною, тим самим засвідчивши свою національну нетерпимість до українців.

Як стало відомо, відео було зняте 22 січня 2011 року. На ньому видно, як на вулиці Гаванній інспектор ДАІ Одеси, старший сержант Швець (номер посвідчення ОД0148) на прохання водія спілкуватися державною мовою відповів: "Нє понімаю тєлячью мову". На запитання водія, чи означає це, що він не любить державну мовну, даїшник відповів: "Нет, абсолютно. Никогда в жизни его не полюблю, говорю с полной уверенностью".

Одеська обласна організація ВО «Свобода» вимагає від начальника ГУМВС України в Одеській області негайно звільнити сержанта Швеця з позбавленням права подальшого працевлаштування в правоохоронних органах та публічно вибачитись перед українцями за дії співробітника. Крім того вимагає провести співбесіди з працівниками ДАІ і протестувати їх на знання української мови та історії.

«На жаль, подібні дії заохочуються нинішньою владою. Такі інциденти не припиняться доки на керівних державних посадах знаходяться відверті українофоби зразка Табачніка, Колєснічєнка, Солдатенка, які неодноразово публічно засвідчували свою зневагу до української нації, її історії та культури. Проте за жоден з їхніх антиукраїнських проявів годовані з кремлівських кишень політикани і чинуші не понесли покарання.

Випадок в Одесі в чергове засвідчив, що в Україні є лише один прояв ксенофобії – українофобія. В нормальній європейській державі подібні явища недопустимі і мають жорстко каратися», - зазначив голова Одеської обласної організації ВО «Свобода» Павло Кириленко.

Прес-служба Одеської обласної організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівцях оголосили ...
Наступна новина: 17-й Різдвяний церковний ...

КОМЕНТАРІ