Тернопільська «Свобода»: Міліція розпочала репресії проти студентів-журналістів

Тернопільська «Свобода»: Міліція розпочала репресії проти студентів-журналістів

31.01.11 17:16 0 1819
Ректору Тернопільського національного університету імені В.Гнатюка Кравцю В.П. надійшов лист від заступника начальника відділу Управління міністерства внутрішніх справ України у Тернопільській області Т. І. Ашірова з вимогою надати списки студентів 1-курсу філологічного факультету, за напрямом підготовки журналістика з вказанням повних анкетних даних та номерів мобільних телефонів. Інформацію про студентів, більшість з яких є неповнолітніми, правоохоронці вимагають надати у найкоротший термін (оригінал листа у додатку).

Тернопільська обласна організація ВО «Свобода» обурена діями Міністерства внутрішніх справ України та вимагає негайно припинити репресії проти неповнолітніх українців - майбутніх працівників мас-медіа, а також тиск на ректорат Тернопільського національного університету імені В.Гнатюка.

Тернопільська «Свобода» подала офіційний запит в УМВСУ (у Тернопільській області) з вимогою пояснити, якими оперативно-розшуковими діями, про які йдеться у листі, викликана необхідність зібрати анкетні дані включно з мобільними телефонами 16-17-річних дітей.

Депутат Тернопільської обласної ради, свободівець Володимир Бобко коментує: «Влада планомірно продовжує наступ на громадянські, національні та соціальні права українців. Тиск на ЗМІ та придушення громадських свобод йдуть у парі з політичними репресіями та українофобією як головним інструментом боротьби антиукраїнського режиму проти української нації.

Нас обурює той факт, що представники МВС на Тернопільщині бездумно і безкарно вчиняють злочини проти власного народу. Нещодавно, тернопільські міліціонери заарештували мешканця Тернопільської області, тризубівця Василя Лабайчука, а в протоколі обшуку зазначили вилучені «терористичні предмети», серед яких: книги про Степана Бандеру, Романа Шухевича, Симона Петлюру. Як терористичний доказ вилучили навіть історію села Кокошинці та футболку з національною символікою. І все це робив не засланий чекіст з Москви, а працівник Тернопільського УБОЗу Дзюбан А.І.

Тепер тернопільські міліціонери вимагають надати списки і анкети студентів-журналістів. Як депутат Тернопільської обласної ради, я вимагатиму від прокуратури розібратися у цих брутальних порушеннях з боку тернопільських правоохоронців».


Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 2)
Попередня новина: 17-й Різдвяний церковний ...
Наступна новина: Степан Молчан: Рівненська ...

КОМЕНТАРІ