У Чернівцях запровадили  туристичний збір

У Чернівцях запровадили туристичний збір

02.02.11 10:21 0 1549
Справляння туристичного збору впроваджено у Чернівцях з 1 січня ц.р. Положення про цей новий місцевий збір затверджено 25 січня на останній сесії міської ради. Ставку туристичного збору встановлено у розмірі 1 відсотка від вартості отриманих платником послуг за весь період проживання за вирахуванням податку на додану вартість.

Платниками туристичного збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію м. Чернівців, та отримують (споживають) послуги з тимчасового проживання (ночівлі) із зобов’язанням залишити місце перебування в визначений строк.

Від сплати туристичного збору у Чернівцях звільнені особи, які постійно проживають, у тому числі на умовах договорів найму, особи, які прибули у відрядження, інваліди, діти-інваліди та особи, що супроводжують інвалідів І групи або дітей-інвалідів (не більше одного супроводжуючого), ветерани війни, учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, особи, які прибули за путівками та курсовками в санаторії та пансіонати.

Базою для справляння збору є вартість отриманих платником послуг за весь період проживання (ночівлі) ним в готелях, кемпінгах, мотелях, гуртожитках для приїжджих та інших закладах готельного типу, санаторно-курортних закладах за вирахуванням податку на додану вартість. До вартості проживання не включаються витрати на харчування чи побутові послуги (прання, чистка, лагодження та прасування одягу, взуття чи білизни), телефонні рахунки, оформлення закордонних паспортів, дозволів на в’їзд (віз), обов’язкове страхування, витрати на усний та письмовий переклади, інші документально оформлені витрати, пов’язані з правилами в’їзду.

Ставку туристичного збору встановлено у розмірі 1 відсотка від вартості отриманих платником послуг за весь період проживання за вирахуванням податку на додану вартість.

Від справляння туристичного збору до бюджету міста у цьому році заплановано отримати 95 тисяч гривень.

Про це повідомили у прес-центрі Чернівецької міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Україні створене ...
Наступна новина: У Чернівцях цього року ...

КОМЕНТАРІ