У Сербії пройшла найбільша за останні роки акція опозиції з вимогою дострокових виборів

У Сербії пройшла найбільша за останні роки акція опозиції з вимогою дострокових виборів

05.02.11 20:47 0 1931
У столиці Сербії Белграді пройшла найбільша за останні роки акція опозиції з вимогою дострокових парламентських виборів.

Опозиціонери вимагають проведення позачергових парламентських виборів через те, що, на їхню думку, діюча влада на чолі з демократом Борисом Тадичем не справляється з вирішенням економічних, соціальних і зовнішньополітичних проблем, з якими зіткнулася Сербія.

Як повідомляють РІА-Новини, останнім часом в країні пройшов ряд страйків - поліцейські, таксисти і шкільні вчителі вимагали підвищення заробітної плати.

Одним із пріоритетів організаторів маніфестації було забезпечення безпеки під час заходу. За їх словами, в охороні правопорядку задіяно близько десяти тисяч осіб - сил власної безпеки і поліцейських.

Як передає з Белграда кореспондент РС Айя куге, очолили семидесятитисячний мітинг прихильники провідної опозиційної Сербської прогресивної партії.

Її лідер Томіслав Ніколіч заявив, що якщо уряд не погодиться з цією вимогою, то з квітня в Белграді почнуться безперервні протести. Опозиція намагається скористатися масовим невдоволенням громадян соціально-економічною ситуацією в країні.

Рейтинг націоналістично орієнтованої Сербської прогресивної партії постійно зростає, деколи наздоганяючи рейтинг правлячої Демократичної партії президента країни Бориса Тадіча.

Раніше в серпні 2009 року, невідомі закидали пляшками із запальною сумішшю будівлю посольства Греції, розташовану в центрі Белграда.

Джерело: Кореспондент
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Не вірте у ...
Наступна новина: У Рівному спіймали на ...

КОМЕНТАРІ