Степан  Молчан: Націоналісти мають стояти один за одного

Степан Молчан: Націоналісти мають стояти один за одного

05.02.11 22:22 0 1679
"Сьогодні репресіям піддають українських націоналістів незалежно від місця проживання та партійної чи громадських організацій приналежності". Про це заявив голова Рівненської обласної організації ВО "Свобода", депутат обласної ради Степан Молчан на прес-конференції щодо політичних репресій в Україні.

За словами депутата Рівненської облради від ВО "Свобода", досі не закрита справа проти націоналістів, зокрема, і щодо голови Дубровицької районної організації ВО "Свобода" Олександра Задорожнього, про пошкодження пам'ятника кату українського народу Леніну в Києві у 2009 році.

"Сьогодні націоналісти мають стояти один за одного. У разі якщо когось затримують - миттєво реагувати – надавати адвокатів. Також важливо організовувати вуличні акції протесту, щоб влада бачила – ми одностайні і рішучі у відстоюванні прав українців", — зазначив Степан Молчан.

Правовим порушенням, на думку депутата, став допит 30 січня керівника Рівненського "Тризубу" ім. С. Бандери Олександра Балдича щодо справи з вибухом пам'ятника Сталіну в Звпоріжжі:

"У повістці, надісланій націоналісту, не вказали ані справи, у якій він викликається, ані в якій якості: свідка чи обвинуваченого. Це говорить про некваліфікованість слідчих. Також у чоловіка на допиті вилучили мобільний телефон під приводом перевірки чи він некрадений і тільки через 1,5 години повернули. Також допитувалися про джерела фінансування націоналістів, зброю, членство і т.д", — каже керівник рівненських "свободівців".

Прес-служба Рівненсько обласної організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 3)

КОМЕНТАРІ