Здолбунівська міська рада ухвалила звернення до Януковича  з приводу Бандери

Здолбунівська міська рада ухвалила звернення до Януковича з приводу Бандери

05.02.11 22:23 0 1912
1 лютого 2011 року за ініціативи депутатів Здолбунівської міської організації ВО "Свобода" була скликана позачергова сесія Здолбунівської міської ради, на розгляд якої було винесено Звернення до Президента України В. Ф.Януковича з приводу скасування Донецьким адміністративним судом указу Президента України В.А Ющенка "Про присвоєння С.Бандері звання "Герой України".
Здолбунівські народні обранці більшістю голосів ухвалили відповідне Звернення, в такий спосіб висловивши свій протест подібним діям влади.

Окрім цього, на позачерговій сесій було розглянуте питання щодо виділення земельної ділянки під будівництво пам'ятника (погруддя) провіднику ОУН-УПА Степану Бандері. Після жвавих дебатів та обговорень було вирішено передати дане питання на розгляд земельної комісії, аби визначитися з місцем виділення такої ділянки в місті Здолбунові, та повернутися до розгляду цього питання на черговій сесії міської ради.

"Ухвалення Звернення до Президента України, а також підняття питання стосовно встановлення погруддя Герою України Степанові Бандері в місті Здолбунові є закономірною реакцією українського суспільства та українських націоналістів на злочинну політику окупаційного уряду Азарова-Табачника, які продовжують нищити все українське", - зазначив Керівник фракції ВО "Свобода" в Здолбунівській міській раді Віталій Чернецький.

Подаємо нижче текст Звернення депутатів Здолбунівської міської ради до Президента України:

"Здолбунівська міська рада висловлює рішучий протест з приводу оприлюдненої на офіційному інтернет-представництві Президента України В.Ф. Януковича інформації щодо набуття законної сили рішення суду про скасування указу Президента України В. Ющенка № 46/2010 від 20 січня 2010 року "Про присвоєння С.Бандері звання "Герой України".Скасування указу про присвоєння звання "Герой України" С.Бандері є прямим порушенням Вашої передвиборчої обіцянки про мораторій на ідеологічні питання, які роз'єднують суспільство.

Вищезгадане рішення Донецького апеляційного адміністративного суду стало можливим тому, що Ваш режим позбавив незалежності судову гілку влади і сьогодні суди демонстративно виконують політичні замовлення Адміністрації Президента України, ухвалюючи абсурдні і не правочинні рішення. Водночас правоохоронні органи стали головним знаряддям поліцейської держави в боротьбі проти політичної опозиції .

Адміністрація Януковича-Азарова розгорнула широкомасштабну війну проти українців у всіх сферах суспільного життя – мовній, освітній, ідеологічній, судовій, соціальній, економічній, культурній, духовній.Уряд, де чимало найвищих чиновників не вміють ні розмовляти, ні читати українською мовою, нехтує національні святині, національні цінності, національних героїв, що є власне ударом в саме серце нашого народу.

Сьогодні ми стоїмо на порозі часу, коли все, що ми пережили в ХХ ст., починає повторюватися. Знову панує одна партія, чиниться політичний тиск на суспільство та засоби масової інформації, переслідується опозиція, процвітає беззаконня та корупція.Узурпована Вами влада втратила довіру громадян і тому прагне за допомогою політичних репресій позбутися своїх опонентів.

Ви здаєте національні інтереси і руйнує підвалини української ідентичності та державної незалежності України. Прикриваючись боротьбою з корупцією влада ініціює масове притягнення до кримінальної відповідальності учасників акцій протесту проти підписання принизливих "харківських угод". Реанімовано справи проти учасників акції "Україна без Кучми" десятирічної давності, розпочато збір матеріалів та арештовано організаторів недавніх акцій протесту підприємців.

Нинішні можновладці розуміють, що рано чи пізно режим Януковича буде зметений силою української національної революції, і не має значення, що саме стане основним каталізатором революційного вибуху – так звана пенсійна реформа, зміни в трудовому законодавстві чи посилення репресій проти українських патріотів. Але однозначним є те, що наступний етап української революції відбудеться під національними гаслами .
Для нас, депутатів Здолбунівської міської ради, воля громади є наказом і спрямовуючим чинником у роботі, а тому ми і надалі докладатимемо зусиль до вшанування визначних дат національно-визвольної боротьби та українських національних героїв. Війну діючої влади проти опозиції та національних героїв, ми розцінюємо, як наступ на громадянські, конституційні та національні права українців. У цьому протистоянні ми будемо з нашим народом. З нами Бог і Україна.

Звертаємось до Президента України В.Ф. Януковича з вимогою провести зустріч з уповноваженими представниками органів місцевого самоврядування та подати своє бачення розвитку української національної держави."

За таке рішення проголосували 24 обранці з 26 присутніх, двоє утримались.

Прес-служба Рівненської обласної організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
4 (голосів: 4)
Попередня новина: Степан Молчан: ...
Наступна новина: В Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ