У Львові за махінації підприємця осуджено на 4 роки позбавлення волі

У Львові за махінації підприємця осуджено на 4 роки позбавлення волі

08.02.11 16:09 0 1646
Днями залізничним районним судом Львова було розглянуто у відкритому судовому засіданні кримінальну справу про обвинувачення директора одного з ТзОВ міста. Будучи службовою особою та зловживаючи своїм службовим становищем, Ігор К. заволодів чужим майном в особливо великих розмірах, вчинив службове підроблення, що причинило тяжкі наслідки.

Як директор підприємства, Ігор К. уклав договір із ДГТО «Львівська залізниця» на виготовлення і поставку 4 грейферів (широкозахопний пристрій, навішуваний на вантажопідіймальні машини й екскаватори) на суму 204 тисячі гривень. Відповідно до договору, замовник перерахував на рахунки підприємства 30 відсотків коштів. Не почавши виготовляти техніку, за попередньою домовленістю з начальником одного з підрозділів підприємства, махінаторами було складено акт здачі та прийомки, на підставі якого було перераховано й решту суми – ще 70 відсотків. Приховуючи той факт, що техніка так і не поступила до підприємства, спільно з начальником МЧ-1 було складено недостовірну дефектну відомість, за якою нібито техніку було доставлено виробнику на доопрацювання.

Але афері не судилося збутись. Цю преступну схему було викрито і на махінаторів вийшли працівники відділу боротьби з економічними злочинами УМВС України на Львівській залізниці. За кілька місяців вони зібрали інформацію, опитали свідків, вивчали нормативну базу, викрили злочин та передали справу до суду.

В судовому засіданні директор ТзОВ Ігор К. вину визнав повністю. В грудні 2010 року 1 грейфер вже було передано на баланс ДГТО «Львівська залізниця» та задовільнений цивільний позов у сумі 148 тисяч гривень.

Винність підсудного доказано повністю. Його засуджено до 4 років позбавлення волі з конфіскацією належного майна.

Про це повідомили у СЗГ УМВС України на Львівській залізниці
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівному "накрили" ...
Наступна новина: На Рівненщині збільшилася ...

КОМЕНТАРІ