З  10 лютого у Чернівцях нові тарифи на вивезення сміття

З 10 лютого у Чернівцях нові тарифи на вивезення сміття

09.02.11 13:01 0 3399
Виконавчий комітет міської ради встановив скориговані тарифи на послуги з вивезення та утилізації твердих побутових відходів, викачування і вивезення рідких нечистот.

Тариф на послуги з вивезення та утилізації твердих побутових відходів МКП «Чернівціспецкомунтранс» та фірмою «Альтфатер-Чернівці» становлять :

для населення – 35,08 грн. за 1 куб. м.;
для бюджетних установ – 37,70 грн. за 1 куб. м.;
для інших споживачів – 40,59 грн. за 1 куб. м.

Для населення нарахування плати за вивезення та утилізацію твердих побутових відходів проводиться підприємствами і організаціями, що утримують житлові будинки, в залежності від кількості мешканців в квартирі (будинку).

Норма накопичення твердих побутових відходів на одного мешканця Чернівців становить 1,98 куб. м. в рік.

Плата за вивезення та утилізацію твердих побутових відходів з врахуванням норми накопичення на одного мешканця квартири (будинку) в місяць становить 5,79 грн.

Тариф на послуги з викачування і вивезення рідких нечистот становить:

для населення - 26,77 грн. за 1 куб. м.
для бюджетних установ – 29,11 грн. за 1 куб.м
для інших споживачів - 29,75 грн. за 1 куб. м.

Оплата населенням послуг з викачування і вивезення рідких нечистот встановлюється згідно з показниками приладів обліку споживання холодної води. В квартирах, де лічильники відсутні, оплату здійснюють за нормами водоспоживання відповідно до наявних в квартирі зручностей.

Плата послуг з викачування і вивезення рідких нечистот в будинках комунальної власності, за виключенням приватного сектора забудови, в будинках, обладнаних каналізаційним виводом, становить 13,38 грн. за 1 куб.м., в будинках без каналізаційного виводу до вигрібної ями – 6,69 грн. за 1 куб.м. Плата за вивезення понаднормових обсягів рідких нечистот здійснюється за тарифом 26,77 грн. за 1 куб.м.

Різниця між встановленою платою для населення в будинках комунальної власності в межах норм споживання та витратами на викачування і вивезення рідких нечистот за затвердженим тарифом (26,77 грн. за 1 куб.м.) відшкодовується МКП „Чернівціспецкомунтранс” з міського бюджету на підставі оформлених актів за участю представників підприємств, які утримують житловий фонд, та мешканців конкретного будинку.

Скориговані тарифи на послуги з вивезення та утилізації твердих побутових відходів, викачування і вивезення рідких нечистот набирають чинності з 10 лютого ц.р. Тому оплата цих послуг за лютий місяць з одного мешканця квартири (будинку) становить 5,05 грн. (третину від старого тарифу і дві третини від нового скоригованого тарифу) , а за березень - вже 5,79 грн.

Довідково. Останній раз тарифи на вивезення та утилізацію ТПВ переглядалися у Чернівцях в червні 2008 року. За цей час мінімальна заробітна плата зросла на 79%, вартість пального на 41%, матеріалів та запчастин – на 89%. У собівартості тарифу питома вага паливно-мастильних матеріалів становить 32%. У тарифі на вивіз ТПВ для населення рівень рентабельності для населення становить 0,9%,в тарифі на утилізацію ТПВ рівень рентабельності становить 0,7%.

Про це повідомили у прес-центрі Чернівецької міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Німеччині коханців ...

КОМЕНТАРІ