Голови  Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської обласних рад хочуть взяти під особисту поруку затриманого свободівця Юрія Гудименка

Голови Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської обласних рад хочуть взяти під особисту поруку затриманого свободівця Юрія Гудименка

11.02.11 14:42 0 2477
Голова Тернопільської обласної ради, очільник Секретаріату ВО «Свобода» Олексій Кайда, голова Львівської обласної ради, заступник голови Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Панькевич, голова Івано-Франківської обласної ради, заступник голови ВО «Свобода» Олександр Сич також звернулися із клопотанням про взяття під особисту поруку затриманого свободівця Юрія Гудименка.

Також голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда звернувся із клопотанням про взяття під особисту поруку затриманого у справі зруйнування незаконно встановленого пам’ятника Сталіну у Запоріжжі мешканця Тернопілля Василя Лабайчука з метою сприяння звільненню його з-під варти. Про це він заявив на засіданні Тернопільського прес-клубу 9 лютого 2011 року, на якому представники влади та громадськості обговорили тривожні симптоми згортання демократії в Україні.

«Я, як голова Тернопільської обласної ради, ручаюсь за належну поведінку та явку Лабайчука Василя Івановича за викликом в органи дізнання, досудового слідства чи в суд на першу про те вимогу», - йдеться у клопотанні, адресованому Генеральному прокурору України, міністру внутрішніх справ України, прокурору Запоріжжя та слідчому Жовтневого районного відділу міліції у Запоріжжі.

Олексій Кайда переконаний, що в Україні стрімко нарощується вал репресій проти опонентів чинної влади, а суди стають засобом політичних переслідувань українських патріотів.

«У кабінетах слідчих побували уже сотні українців - інтелігенція, письменники, журналісти, історики та викладачі, які висловлюють свою незгоду з діями влади. Міліція ініціює масове притягнення до кримінальної відповідальності учасників акцій протесту, мітингів проти Табачніка, Податкового кодексу та проти відродження політики сталінізму в Україні. І ці брудні справи прикриваються "боротьбою з тероризмом"», - зазначив Олексій Кайда.

Довідка. 24 січня 2011 року голова Львівської обласної ради, заступник голови Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Панькевич, голова Івано-Франківської обласної ради, заступник голови ВО «Свобода» Олександр Сич та голова Тернопільської обласної ради, очільник Секретаріату ВО «Свобода» Олексій Кайда під час засідання Ради регіонів вручили лист Президентові із вимогами припинити відновлення політики сталінізму в Україні; припинити переслідування в Україні за політичними ознаками; вжити заходів щодо негайного звільнення політичних в’язнів; звільнити міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова за здійснювані його відомством політичні репресії. Серед перерахованих у зверненні політв'язнів – Юрій Гудименко, Едуард Андрющенко, Пилип Таран, Василь Лабайчук, Роман Хмара, Сергій Борисенко, Олексій Зануда, Віталій Вишнюк, Василь Абрамів, Юрій Пономаренко, Анатолій Онуфрiйчук та інші.

Аналогічні листи направлені Прем’єр-міністру України, голові Верховної Ради України, Генеральному прокурору України, Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: На Рівненщині чоловік ...
Наступна новина: На ринках Чернівців ...

КОМЕНТАРІ