На Рівненщині правоохоронці активно взялися до списків членів ВО

На Рівненщині правоохоронці активно взялися до списків членів ВО "Свобода" під приводом їхньої причетності до підриву пам'ятника Сталіну

15.02.11 18:22 0 1724
14 лютого 2011 року до штабу Рівненської обласної організації ВО "Свобода" почали надходити дзвінки від керівників районних партійних осередків Всеукраїнського об'єднання "Свобода", де повідомлялось про звернення представників правоохоронних органів до них з проханням надати списки членів партії.

Як розповів керівник Млинівського осередку ВО "Свобода", депутат райради Володимир Тутевич, безпосередньо до нього телефонували з Млинівського карного розшуку з проханням надати списки членів районного осерердку з метою перевірки їх причетності до подій 31 грудня щодо підриву пам'ятника Сталіну у місті Запоріжжі. Представник правоохоронних органів телефоном повідомив, що такі заходи ним чиняться з наказу начальника УМВС України в Рівненській області Олега Сала. Зі свого боку, свободівець відмовився надавати таку інформацію, зіславшись на протизаконність таких дій.

Згодом, подібну інформацію повідомив керівник Костопільської районної організації ВО "Свобода", депутат районної ради Юрій Кузнюк. Там, за його словами, до помешкань трьох партійців завітали слідчі, яких теж цікавила інформація про місце перебування свободівців у новорічну ніч.

Нагадаємо, передувало цим подіям звернення депутата Дубенської районної організації Богдана Галети. У цьому випадку міліціонерів, окрім списків, цікавила інформація про зв'язки представників Дубенського осередку з Черкаською областю.

"Складається таке враження, що влада та представники правоохоронних органів намагаються нав'язати на членів Всеукраїнського об'єднання "Cвобода" ярлик таких собі "терористів-підпільників". У цьому випадку хотілось би зазначити, що згідно з останніми соціологічними опитуваннями, рейтинг "Свободи" стрімко зростає по всій Україні. У нас є всі шанси законним шляхом, - хотілось би це підкреслити, потрапити до Верховної Ради після виборів 2012 року. Цього ми прагнемо і над цим сьогодні активно працюємо на місцях", - зазначив голова фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Рівненській обласній раді Олег Осуховський.

"Вже не викликає жодних сумнівів, що правоохоронці по всій Україні відпрацьовують націоналістів. В Україну повертається 1937 рік, коли незгодних з політикою правлячого режиму знищували, аби не було тих, хто говорить правду про антиукраїнську мафію при владі. Шкода, що замість того, аби боротися зі злочинністю, правоохоронці вдаються до полювання на свободівців та членів інших націоналістичних організацій ", — зазначив голова Рівненської обласної організації ВО "Свобода", депутат обласної ради Степан Молчан.

Прес-служба Рівненської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Чернівцях визначать ...

КОМЕНТАРІ