ДПАУ скасувала власне роз’яснення, яке обмежувало платників податків у передачі справ на вирішення третейських судів

ДПАУ скасувала власне роз’яснення, яке обмежувало платників податків у передачі справ на вирішення третейських судів

17.02.11 16:46 0 1733
Після звернень Асоціації “Український Кредитно-Банківський Союз” ДПАУ скасувала власне роз’яснення, яке обмежувало платників податків у передачі справ на вирішення третейських судів.

Так, 05.05.2010р. ДПАУ надала роз’яснення № 8786/7/15-0317, яким платникам податків заборонялось збільшувати валові витрати при зверненні до третейського суду.

УКБС не погодилась із такою позицією та звернулась до Державної податкової адміністрації України, Держкомпідприємництва та інших державних органів щодо невідповідності законодавству України цього роз’яснення.

УКБС наголосив, що законодавство України не містить ніяких обмежень щодо вибору платником податку судової інстанції та, відповідно, не обмежує його право збільшити суму валових витрат при зверненні до третейського суду. Така позиція УКБС була підтримана Вищим адміністративним судом України.

В результаті таких дій ДПАУ повідомила УКБС про втрату чинності власним роз’ясненням. Таким чином, ДПАУ підтвердила законність позиції УКБС та правомірність дій тих платників податків, які збільшували валові витрати на суму заборгованості після звернення до третейського суду.

“Скасування листа ДПАУ дозволить підвищити ефективність судочинства за рахунок використання третейських судів як найбільш дієвого механізму розв’язання спірних питань, – зауважила Генеральний директор Асоціації “Український Кредитно-Банківський Союз” Галина Оліфер”.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівному триває ...
Наступна новина: У Рівному підприємець ...

КОМЕНТАРІ