Прокуратура визнала незаконною вимогу міліції надати списки студентів-журналістів у Тернополі

Прокуратура визнала незаконною вимогу міліції надати списки студентів-журналістів у Тернополі

17.02.11 16:59 0 1843
Прокуратура Тернопільської області визнала незаконним запит Управління МВС України в Тернопільській області ректору Тернопільського національного педагогічного університету імені І.В.Гнатюка з вимогою надання списків студентів 1-го курсу філологічного факультету за напрямком підготовки «журналістика» із зазначенням повних анкетних даних та номерів мобільних телефонів. Зокрема, заступник прокурора області порушив дисциплінарне провадження стосовно заступника начальника відділу Управління міністерства внутрішніх справ України у Тернопільській області Т. І. Ашірова, який вимагав від ректора Кравця В.П. у найкоротший термін надати інформацію про студентів журфаку, більшість з яких є неповнолітніми.

Нагадаємо, 31 січня 2011 року депутат Тернопільської обласної ради свободівець Бобко В.О. подав офіційний запит в УМВСУ (у Тернопільській області) з вимогою пояснити, якими оперативно-розшуковими діями, про які йшлося у листі до ректора Тернопільського університету, викликана необхідність зібрати анкетні дані включно з мобільними телефонами 16-17-річних дітей. (докладніше на http://www.ternopil.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/019181/).

Депутат Тернопільської обласної ради, свободівець Володимир Бобко коментує: "Влада планомірно продовжує наступ на громадянські, національні та соціальні права українців. Тиск на ЗМІ та придушення громадських свобод йдуть у парі з політичними репресіями та українофобією як головним інструментом боротьби антиукраїнського режиму проти української нації.

Нас обурює той факт, що представники МВС на Тернопільщині бездумно і безкарно вчиняють злочини проти власного народу. Нещодавно тернопільські міліціонери провели обшук у мешканця Тернопільської області, тризубівця Василя Лабайчука, а в протоколі обшуку зазначили вилучені "терористичні предмети", серед яких: книги про Степана Бандеру, Романа Шухевича, Симона Петлюру. Як терористичний доказ вилучили навіть історію села Кокошинці та футболку з національною символікою. І все це робив не засланий чекіст з Москви, а працівник Тернопільського УБОЗу Дзюбан А.І.

Тепер тернопільські міліціонери вимагають надати списки і анкети студентів-журналістів. Як депутат Тернопільської обласної ради, я вимагатиму від прокуратури розібратися у цих брутальних порушеннях з боку тернопільських правоохоронців".

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: У Рівному підприємець ...
Наступна новина: Архімандрит Віктор (Бедь): ...

КОМЕНТАРІ