Медики Чернівців освоюють нові технології

Медики Чернівців освоюють нові технології

18.02.11 19:40 0 3194
В комунальних медичних установах Чернівців торік впроваджено проведення холтерівського моніторування, нейрохірургічні оперативні втручання у новонароджених та дітей молодшого віку, розширено діапазон малоінвазивних операцій за допомогою ендоскопічної хірургії. В центрі амбулаторної хірургії на базі поліклініки № 2 здійснюються оперативні втручання під загальним знеболенням. Про це повідомила начальник управління охорони здоров’я міської ради Валентина Тарасюк.

У відділенні АЗПСМ по вулиці Борщівській, 4 відкрито кабінет УЗД. Проведено поточні ремонти в пологових будинках з влаштуванням сімейних пологових залів , які відповідають європейським стандартам, ремонти в лікарнях № 2, № 3, в поліклініці № 5. Введено в експлуатацію бальнеологічні кабінети в поліклініці № 2 та сучасний хірургічний блок в стоматполіклініці.

З метою забезпечення своєчасності екстреної медичної допомоги за адресою вул. Хотинська, 43А відкрито вже четвертий на території міста пункт швидкої медичної допомоги «Садгора-2».

Успішно впроваджуються ефективні сучасні перинатальні технології в роботу пологових будинків міста, які за результатами роботи в рамках проекту «Здоров'я матері та дитини» корпорацією JSI визнані закладами якісного медичного обслуговування.

В 2010 році міська поліклініка №3 та клініко-діагностична лабораторія АЗПСМ успішно пройшли державну акредитацію. Комунальні аптеки міста №2 і №8 отримали ліцензії на продовження своєї діяльності. Комунальна аптека №2 отримала дозвіл на продовження виготовлення лікарських засобів.

Значно поліпшилась робота медичної служби цивільного захисту та державної служби медицини катастроф. Керівництво МНС України, за результатами навчання та перевірки готовності служби в квітні минулого року, дало позитивну оцінку та визнало медслужбу міста готовою до дій при надзвичайних ситуаціях та терористичних проявах.

Управління охорони здоров’я міста зуміло оперативно організувати чітку роботу з ліквідації наслідків буревію: мобільними медичними бригадами проведено 274 подвірні обходи, оглянуто 347 осіб, із них – 42 дитини; на постраждалій території розгортались медичні пункти, забезпечувалось цілодобове чергування бригади швидкої медичної допомоги.

Бригади інтенсивної терапії станції швидкої медичної допомоги взяли участь в II Міжнародному конкурсі в місті Тернополі та отримали І місце в номінації «Випадковий виклик» і ІІ місце в конкурсі водіїв.

В 2011 році планується запровадити в амбулаторних умовах операції на судинах з використанням лазерного коагулятора, започаткувати здійснення тонкогольчатої біопсії щитоподібної залози під контролем УЗД, забезпечити в необхідному об’ємі фіброколоноскопію з біопсією та поліпектомією під загальним знеболенням, відновити проведення операційних втручань в пологовому будинку №1 за допомогою лапароскопічної стійки, розширити діапазон нейрохірургічних втручань та проведення малоінвазивного шунтування при окклюзивних гідроцефаліях у дітей, дооснастити сучасним обладнанням заклади материнства та дитинства міста, станції швидкої медичної допомоги, впровадити гастрофібродуоденоскопічні дослідження в поліклініці №1.

Планується завершення будівництва хірургічного корпусу дитячої клінічної лікарні та його оснащення, виконання капітального ремонту операційної в пологовому будинку № 2, створення пунктів невідкладної медичної допомоги на базі територіальних поліклінік. Будуть продовжені ремонтно-реставраційні роботи в поліклініці № 2, планується заміна трьох непридатних до подальшої експлуатації ліфтів в акушерському корпусі пологового будинку № 1.

Про це повідомили у прес-центрі Чернівецької міської ради

PS: Якщо ви хочете поглянути на Мир глазами медика. Багато цікавого про медицину розказано на сайті blogmedika.ru. Почитайте вам не буде нудно!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: У Чернівцях торік на ...
Наступна новина: На Тернопільщині вілзначать ...

КОМЕНТАРІ