Ужгородська богословська академія прийняла участь у святкуванні Актового Дня Мінської Духовної Семінарії

Ужгородська богословська академія прийняла участь у святкуванні Актового Дня Мінської Духовної Семінарії

18.02.11 19:44 0 2184
12 грудня 2011 року, у день пам'яті трьох Вселенських Великих Учителів і святителів - Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Золотоустого, з благословіння Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви, Ужгородська українська богословська академія імені святих Кирила і Мефодія прийняла участь у святкуванні Актового Дня Мінської Духовної Семінарії імені святителів Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Золотоустого (с. Жировичі, Слонімський р-н, Гродненська обл., Білорусь).

З благословіння ректора академії, доктора богословських наук, професора архімандрита Віктора (Бедь) на святкових заходах УУБА представив проректор з богословської науково-дослідної роботи, доктор богослов'я, доцент, ігумен Арсеній (Бочкарь).

Під час служіння святкової всенічної, на знак прояву поваги до Української Православної Церкви, ректор Мінської Духовної Семінарії професор архімандрит Іоасаф (Морза) надав можливість ігумену Арсенію (Бочкарь) очолити літію, під час якої деякі виголоси були сказані українською мовою. Після Божественної Літургії Предстоятель Білоруської Православної Церкви, Митрополит Філарет своїм указом оголосив семінарському храму нагороду - можливість звершення Божественної Літургії з відкритими Царськими воротами до "Отче наш", тобто як під час архієрейського служіння.

На святковому Акті о. Арсеній українською мовою зачитав вітання ректора УУБА та професорсько-викладацького складу академії з нагоди свята та передав в дарунок академії до бібліотеки єдиної білоруської духовної семінарії академічні видання - Требник, підручник з історії філософії та академічний календар на 2011 рік. У слові-відповіді ректор Мінської семінарії та академії, доцент, архімандрит Іоасаф (Морза) підкреслив важливість і подальшого співробітництва між УУБА та МінДАіС.

Під час особистої розмови ігумена Арсенія (Бочкарь) з Високопреосвященійшим Філаретом, Митрополитом Мінським і Слуцьким, Патріаршим Екзархом всієї Білорусі, Предстоятелем Білоруської Православної Церкви Владика-митрополит поцікавився основними векторами діяльності академії та її підходами у сфері науки й висловив бажання по можливості відвідати УУБА для безпосереднього знайомства з єдиним в Україні духовно-навчально-науковим комплексом УПЦ «Ужгородська українська богословська академія імені святих Кирила і Мефодія - Карпатський університет імені Августина Волошина». Високопреосвященнійший Митрополит Філарет, що одночасно є і головою синодальної богословської комісії Московського патріархату передав найкращі побажання ректору УУБА професору, архімандриту Віктору (Бедь), а також професорсько-викладацькому складу й студентському колективу у справі подальшого розвитку вітчизняної богословської науки.

13 грудня 2011 року ігумен Арсеній (Бочкарь) зустрівся з молодими викладачами Мінської Духовної Семінарії, зокрема з провідним спеціалістом з розколознавства Слєсарєвим О. В. та з викладачем філософії Богомольніковим В. В. Під час зустрічі представники української та білоруської богословської освіти і науки обмінялися досвідом сучасних підходів у викладанні богословських дисциплін, а також методологією історичних і філософських досліджень Української та Білоруської Православних Церков.

Прес-служба УУБА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ