Заарештованому керівнику Закарпатської «Свободи» в міліції дві доби не давали харічв і води - «Свобода»

Заарештованому керівнику Закарпатської «Свободи» в міліції дві доби не давали харічв і води - «Свобода»

21.02.11 19:12 0 1817
21 лютого 2011 року Воловецький районний суд Закарпатської області ухвалив рішення звільнити з-під варти голову Закарпатської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олега Куцина, його заступника Руслана Поливка та голову Ужгородської міської організації ВО «Свобода» Томаша Лелекача, які на підставі сфальшованих протоколів представників УМВС дві доби утримувалися під вартою за нібито спротив працівникам міліції.

Як повідомив голова Закарпатської обласної організації ВО «Свобода» Олег Куцин, представники МВС під час затримання вели себе брутально та відмовили свободівцям у праві на адвокатський захист. Після того як Олег Куцин відмовився давати свідчення без адвоката, його перевезли у Сваляву, де дві доби утримували у камері з кримінальними злочинцями. Голові Закарпатської «Свободи» за весь час перебування не давали харчів та води.

Свободівцям також пред’явили звинувачення за ч.2 ст.296 Кримінального кодексу України «Хуліганство», тобто «грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, вчинене групою осіб, яка передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років» за підпал угорського імперського монумента на Верецькому перевалі. Свободівців будь-якої миті можуть повторно заарештувати за цим звинуваченням.

Недотримання процесуальних та конституційних прав затриманих, передусім права на адвокатський захист та елементарне харчування для утримуваних – стали візитною карткою силової системи режиму, що вже давно втратила ознаки правоохоронних органів. Всеукраїнське об’єднання «Свобода» у чергове наголошує на брутальному порушені конституційних та громадянських прав та переслідуванні свободівців за політичними мотивами.

Суд ще вирішить чи можливо трактувати дії свободівців як явну неповагу до суспільства, що супроводжувалася особливою зухвалістю та цинізмом. Однак можна з певністю констатувати крайній цинізм, зухвалість та зневагу до суспільства репресивної системи нинішнього українофобського режиму, що бачить своїм ворогом кожного свідомого громадянина та українця за національністю.

Тішить, що у випадку фабрикації справи проти закарпатських свободівців їм не інкримінували вибухи у Макіївці, замах на очільника кремлівської окупаційної адміністрації з Банкової чи підрив неіснуючого ідола Сталіна у Запоріжжі.

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» і надалі розцінює як явну неповагу до суспільства, крайній цинізм і зухвалість щодо української нації існування угорського імперського символа-монумента на Верецькому перевалі на місці масових розстрілів Карпатських Січовиків у 1939 році.

Довідка. 19 лютого 2011 року за невідомих обставин заарештовано голову Закарпатської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олега Куцина, його заступника Руслана Поливка та голову Ужгородської міської організації ВО «Свобода» Томаша Лелекача. Свободівців було затримано, коли вони автівкою поверталися з партійної наради зі Львова.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: Адміністративний позов ...

КОМЕНТАРІ