На Рівненщині жінка поранила трьох осіб з пістолета

На Рівненщині жінка поранила трьох осіб з пістолета

22.02.11 13:11 0 1906
У місті атомників тишу суботнього ранку 19 лютого порушили постріли. Таким чином завершився конфлікт між двома жителями Кузнецовська та молодою жінкою, які відпочивали тієї ночі кожен по-своєму та у різних місцях. До 21-річної киянки Вікторії (уродженка Кузнецовська – ред.) нібито почали чіплятися на вулиці 32-річний Павло та 31-річний Олексій, відсіч яким вона вирішила дати кардинально — застосувавши зброю. А от 20-річній Юлії, яка намагалася розборонити учасників конфлікту і стала свідком у всій цій історії, довелося непереливки.

О 6.30 на пульт централізованої охорони Кузнецовського ВДСО надійшов сигнал тривоги з одного із магазинів на майдані Вараш. У цей же час черговому міського відділу міліції по спецлінії «102» схвильований жіночий голос повідомив про те, що поблизу автозупинки «Грибки» відбувається бійка, один з учасників якої застосував вогнепальну зброю, та є потерпілі.

Під час приїзду на місце події працівники міліції виявили п’ятьох молодих людей з різного роду тілесними ушкодженнями, серед яких, як пізніше з’ясувалося, троє – із вогнепальними пораненнями.

З метою надання невідкладної медичної допомоги, встановлення характеру тілесних ушкоджень та освідчення на предмет вживання алкогольних напоїв, усіх учасників конфлікту доставили до приймального відділення медико-санітарної частини. В ході обстеження лікарі зафіксували тілесні ушкодження у вигляді вогнепальних поранень у 32-річного Павла, 20-річної Юлії, 31-річного Олексія та забої у 21-річної Вікторії. До того ж, усі четверо перебували у стані алкогольного сп’яніння.

Наступною «зупинкою» для учасників конфлікту став міський відділ міліції, де з’ясовувалися причини та обставини події. В цей же час працівники міліції провели огляд місця події та вилучили пістолет.

У ході попередньої перевірки було встановлено, що в результаті конфлікту, який переріс у бійку, 21-річна Вікторія, яка мала у власності зареєстрований у встановленому порядку пристрій для відстрілу патронів споряджених гумовими кулями, застосувала його з метою самозахисту, влучивши при цьому в трьох осіб.

Наразі за цим фактом проводиться перевірка, за результатами якої буде з’ясовано наявність чи відсутність ознак злочину чи іншого правопорушення в діях учасників конфлікту та прийнято рішення про порушення кримінальної справи чи відмову в її порушенні.

Принагідно хотілося б нагадати громадянам, що відповідно до статті 36 Кримінального кодексу України необхідною обороною визнаються дії, вчинені з метою захисту охоронюваних законом прав та інтересів особи, яка захищається, або іншої особи, а також суспільних інтересів та інтересів держави від суспільно небезпечного посягання шляхом заподіяння тому, хто посягає, шкоди, необхідної і достатньої в даній обстановці для негайного відвернення чи припинення посягання, якщо при цьому не було допущено перевищення меж необхідної оборони. Кожна особа має право на необхідну оборону незалежно від можливості уникнути суспільно небезпечного посягання або звернутися за допомогою до інших органів влади. При цьому перевищенням меж необхідної оборони визнається умисне заподіяння тому, хто посягає, тяжкої шкоди, яка явно не відповідає небезпечності посягання або обстановці захисту. Перевищення меж необхідної оборони тягне за собою кримінальну відповідальність лише у випадках вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень (статті 118 та 124 Кримінального кодексу України).

Крім того, відповідно до статті 38 КК України не визнаються злочинними дії потерпілого та інших осіб безпосередньо після вчинення посягання, спрямовані на затримання особи, яка вчинила посягання, спрямовані на затримання особи, яка вчинила злочин, і доставлення її відповідним органам влади, якщо при цьому не було допущено перевищення заходів, необхідних для затримання такої особи.

Міліція звертається до жителів міста з проханням, у всіх випадках, коли вам стала відома інформація про скоєння злочину або ж ви стали очевидцем події – негайно повідомляйте до чергової частини міліції за номерами телефонів «102» (безкоштовно з усіх телефонів) та 2-10-02. Ваше повідомлення про злочин може врятувати чиєсь життя. Не будьте байдужими!

Юрій ЧИЖ, заступник начальника Кузнецовського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 3)
Попередня новина: У Рівному затримали ...
Наступна новина: На Рівненщині нелюди ...

КОМЕНТАРІ