Рівненський «ліфтоман» виявився ще й наркоманом

Рівненський «ліфтоман» виявився ще й наркоманом

02.03.11 17:08 0 1872
«Ну ось, і знову не працює ліфт!» – саме такою фразою починався день у мешканців мікрорайону «Північний» Рівного, у під’їзди яких вночі завітав непроханий гість. І хоча про користь фізичних навантажень можна говорити багато, однак без вертикального транспорту стареньким пенсіонерам, людям з особливими потребами, та й тим, кому необхідна медична допомога, вкрай сутужно. Та на ці всі нюанси не зважав 29-річний рівнянин Олександр. Заради покращення власного фінансового становища, пробирався до машинних відділень ліфтів та у кілька хвилин знімав із них котушки електрогальм, щоб зняти з них мідну обмотку і здати на брухт. Такий демонтаж крадій вчинив навіть у під’їзді власного багатоповерхового будинку. Щоправда сам він мешкає на першому поверсі.

Дивуватися немає чому, адже в досить недалекому минулому молодик уже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжок. 16 листопада торік він був засуджений до трьох років і одного місяця позбавлення волі, але з півторарічним іспитовим строком. Суд тоді прийняв до уваги його «щире розкаяння». А вже наступного дня, 17 листопада, Олександр з чистою душею «відключив» два ліфти на Північному.

Слідство, проведення якого доручили досвідченому слідчому СУ УМВС України в Рівненській області старшому лейтенанту міліції Олені Шевчук, встановило та довело 22 факти вчинення крадіжок з ліфтів 29-річним Олександром. Крадій умудрявся пробиратися до машинних відділень ліфтів всього лише за допомогою викрутки.

Не оминули увагою слідчі і той факт, що обвинувачений перебуває на обліку у наркологічному диспансері як особа, схильна до вживання наркотичних та сильнодіючих речовин. Тож цей нюанс пояснював все.

Нині крадій затриманий та очікує вироку у приміщенні, яке не обладнане ліфтом, — у слідчому ізоляторі. Тож свій 30-й день народження Олександр таки проведе на нарах і сподівання, що наркотична залежність уже не кликатиме його на «подвиги», коли він вийде на свободу. Адже відповідно до частини 3 статті 185 Кримінального кодексу за крадіжку, поєднану із проникненням у приміщення, що завдала значної шкоди, «ліфтоман» може опинитися за ґратами на строк до шести років.

…До речі, деякі із підприємств, які займаються обслуговуванням ліфтів, уже знаючи апетити крадіїв до міді, почали облаштовувати додаткові укріплення для обмеження доступу до машинних приміщень ліфтів. Звичайно, установка додаткових ґрат та замків – справа витратна, проте фінансового виграшна у порівнянні з лагодженням ліфта після крадіжки. Уже зафіксовані випадки, коли через такі перепони зловмисники не змогли втілити свій злочинний намір.

ВЗГ УМВС України в Рівненській області за матеріалами СУ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Пакистані розстріляли ...
Наступна новина: У Рівному чоловік нахабно ...

КОМЕНТАРІ