Мешканка Рівненщини може отримати три роки за використання чужої кредитки

Мешканка Рівненщини може отримати три роки за використання чужої кредитки

02.03.11 17:11 0 1904
Не сподівався 30-річний мешканець Радивилова Анатолій, що загублені банківська картка та гроші на ній, вдасться повернути. І хоч чоловіка підвела власна необачність, але в його історії все закінчилося успішно. А вирішальну роль у пошуку крадіїв зіграв дільничний інспектор міліції, від обізнаності яким населення і залежить розкриття злочинів.

За допомогою до працівників Радивилівського РВ звернувся 30-річний Анатолій із проханням встановити невідому особу, яка викрала гроші в сумі 2900 гривень з його кредитної картки, яку він загубив напередодні. Здавалося, злочин можна віднести до категорії «вічних», але розгляд заяви доручили старшому дільничному інспектору міліції Вадиму Кошельнику, який працює на території Радивилова понад 10 років і відповідно знає, так би мовити, кожного в обличчя.

Гаманець із кредитною карткою, біля якої знаходився папірець із пін-кодом, знайшла 25-річна Василина, мешканка Радивилова. Зрозуміло, що повертати знахідку власнику вона не поспішала, а вирішила перевірити, чи можна чимось поживитися. Оскільки сама не вміла користуватися банкоматом, попросила подругу «посприяти» у цьому. Відтак дівчата зняли з картки всю наявну готівку, а саме 2900 гривень. Тільки от не врахували спритниці, що банкомат фіксує не лише видачу грошей, а й тих, хто їх знімає. Ось тут і став у нагоді досвід старшого дільничного Вадима Кошельника, який з нечітких банкоматних фото ідентифікував двох мешканок серед десятитисячного населення Радивилова, які невдовзі вже давали пояснення в райвідділі міліції.

Ділитися із подругою, яка допомагала спустошувати банкомат, Василина не стала, картку одразу ж після афери викинула, а от кошти встигла «вкласти» у ремонт власного помешкання.

— Наразі порушено кримінальну справу за ч.1 ст.185 Кримінального кодексу «Крадіжка», яка передбачає до трьох років позбавлення волі. Підозрювана перебуває на підписці про невиїзд. А от витрачені кошти Василині доведеться повернути, — повідомив начальник Радивилівського РВ УМВС Віктор Мінько.

Михайло КУЧЕР, в.о. помічника начальника Радивилівського РВ по взаємодії із населення та ЗМІ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ