У Луцькій міськраді вимагають розслідувати виділення ділянки мертвій людині

У Луцькій міськраді вимагають розслідувати виділення ділянки мертвій людині

02.03.11 18:33 0 1989
Фракцію Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у Луцькій міській раді обурює факт виділення на сесії, що відбулася 28 лютого 2011 року, земельної ділянки у центральній частині міста для громадянки, яка померла більше, ніж рік тому.

На розгляд сесії з невідомих причин вдруге винесли питання про безоплатне надання ділянки на вулиці Кривий Вал, що у центрі Луцька під будівництво та обслуговування цегляного гаража громадянці Філіпович Домнікії Павлівні. Під час попередньої сесії Луцької міськради депутати-свободівці голосували проти цього рішення, оскільки фракція його вважала сумнівним. У результаті питання не набрало необхідної кількості голосів.

Під час пленарного засідання 28 лютого представник фракції «Свободи» Руслан Ніколайчук запропонував відправити це питання на довивчення, оскільки була наявна інформація про смерть заявниці. Луцький міський голова Микола Романюк доручив начальнику управління земельних ресурсів Сергію Шабалі перевірити такий факт. Той наприкінці сесії зазначив, що, мовляв, у Берестечківській міськраді Горохівського району, на території якої мешкає Домнікія Філіпович, не відповідають на телефонні дзвінки. Проте, за словами Сергія Шабали, вдалося сконтактуватися із сином пані Філіпович, який пообіцяв «піднести паспорт матері у відділ звернень громадян Луцької міськради». Після таких «аргументів» сесія Луцької міської ради попри категоричну позицію «Свободи» ухвалює позитивне рішення про надання мешканці Берестечка Домнікії Філіпович ділянки по вулиці Кривий Вал.

Наступного дня, 1 березня, голова фракції ВО «Свобода» у Горохівській районній раді Олег Боруцький звернувся у відділ державної реєстрації актів цивільного стану Горохівського районного управління юстиції. Заступник начальника управління – начальник відділу Світлана Новосад офіційно підтвердила інформацію про смерть громадянки Філіпович Домнікії Павлівни, 1928 року народження. Про це зазначено в актовому записі про смерть №7 від 22.02.2010 року, складеному Берестечківською міською радою Горохівського району.

Тому у фракції ВО «Свобода» у Луцькій міській раді виникає ціла низка питань і щодо правомірності інших процедур під час підготовки вказаного рішення:

Яким чином заява Домнікії Філіпович, написана 22.01.2010 року, реєструється управлінням Держкомзему у місті Луцьку… на день раніше?

Як померлій людині сесія Луцької міськради попереднього скликання 7.07.2010 року могла надати дозвіл на складання проекту землеустрою (рішення №62/171)?

Чи могла Домнікія Філіпович після смерті 10.08.2010 року укласти договір №107 на складання проекту землеустрою? Чому цей проект отримує погодження з боку начальника управління Держкомзему у місті Луцьку Богдана Кухарчука та директора департаменту містобудування Луцької міськради Георгія Шевчука?

Дивує і те, що комісія з розгляду питань, пов’язаних з погодженням документації із землеустрою одностайно надає висновок №184 від 14.10.2010 року. У документі погоджується проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Кривий Вал. Окрім вже згаданих Богдана Кухарчука (голови комісії) та Георгія Шевчука, висновок підписали ще три волинські високопосадовці.

Чому земельній ділянці, про яку клопоталася покійна пані Філіпович, управління Держкомзему у місті Луцьку 30.11.2010 року визначає кадастровий номер?

Фракція ВО «Свобода» у Луцькій міській раді припускає, що у наведених вище діях можуть міститися ознаки корупційних діянь. Адже в межі здорового глузду та людської моралі не вкладається, яким чином небіжчиця може цілий рік після своєї смерті ходити у різні владні інстанції, отримувати всілякі висновки та погодження.

Депутати ВО «Свобода» вимагають:
- від Луцького міського голови Миколи Романюка провести з приводу наведених фактів службове розслідування, покарати винних і надати офіційні пояснення щодо надання землі людині, яка померла.
- від прокурора міста Луцька Сергія Даніліна розслідувати факти, наведені у цьому зверненні та належно відреагувати на них
- від голови Держкомзему Ігора Лисенка звільнити начальника управління Держкомзему у місті Луцьку Богдана Кухарчука

«Свобода» попереджала і попереджає – ми проти будь-яких махінацій із землею та майном громади Луцька. Наші депутати і надалі намагатимуться запобігати реалізації сумнівних схем виділення землі у Луцьку. Це те, що ми обіцяли лучанам, йдучи на вибори.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 6)
Попередня новина: У Чернівцях розпочато ...
Наступна новина: Генеральний секретар ...

КОМЕНТАРІ