На Вінничині прикордонник знайшов хлопчика, який заблукав у лісі

На Вінничині прикордонник знайшов хлопчика, який заблукав у лісі

15.03.11 12:40 0 2608
10 річного хлопчика, який загубився у лісах Вінницької області знайшов прикордонник Могилів-Подільського прикордонного загону сержант Сергій Карпенко зі службовою собакою Аір, за 5 кілометрів від дому – живим та здоровим.

На відділі прикордонної служби Балган, Могилів-Подільського прикордонного загону до прикордонника Сергія Карпенко звернулись місцеві жителі з проханням допомогти знайти дитину, яка вранці пішла до лісу по проліски, та не повернулась. Як виявилось, самостійні пошуки місцевих мешканців не дали бажаних результатів, а інспектор третьої категорії, інструктор службової собаки Сергій вже мав досвід роботи подібних ситуацій.

Щоб собака одразу узяла слід, батьки дитини принесли особисті речі хлопчика та негайно розпочали пошук. Рідні разом з досвідченим кінологом Сергієм та службовою собакою Аір блукали лісом протягом шести годин.

У результаті собака привела до старої хатини у лісі, в якій проживала самотня бабуся. Виявляється, що літня жінка, яка знаходячись у лісі натрапила на перелякану дитину надала їй притулок, а повідомити що хлопчик знаходиться у неї можливості не було. Близькі та рідні вирішили віддячити прикордоннику грошовою винагородою,але Сергій відмовився, оскільки розуміє що така ситуація може трапитись з кожним із нас, адже сам виховує дітей. Батьки хлопчика написали лист подяки голові Державної прикордонної служби України Миколі Литвину, у якому висловили слова вдячності у проведеній пошуковій роботі.

Про це повідомив начальник прес-служби, прес секретар начальника Могилів-Подільського прикордонного загону Сергій Гузенко
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
4 (голосів: 5)
Наступна новина: У тимчасовому Луцька ...

КОМЕНТАРІ