У тимчасовому Луцька митрополит очолив Божественну Літургію

У тимчасовому Луцька митрополит очолив Божественну Літургію

15.03.11 17:45 0 1962
У неділю, 13 березня, у тимчасовому храмі Всіх святих землі Волинської Луцька керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт очолив Божественну Літургію святителя Василя Великого.

Владиці співслужили архімандрит Аліпій (Сапіга), настоятель храму протоієрей Володимир Яцишин та клірики храму. Богослужіння співали місцевий хор «Волинські дзвони» під керуванням Марії Вислоцької та хор студентів Волинської Духовної семінарії під керуванням протоієрея Петра Муляра.
Після читання Євангелія з благословення владики проповідь виголосив архімандрит Аліпій.

Після Божественної Літургії згідно церковного Уставу митрополит Ніфонт очолив особливий молебень неділі Торжества Православ’я. Під час молебня урочисто був проспіваний «Символ віри». Владика прочитав особливі молитви, основною думкою яких є прохання до Господа навернути всіх, хто відпав від Православної віри через єресі та розколи. Протодиякон Ігор Савієвський виголосив «Вічну пам’ять» благовірним грецьким царям і царицям, великим князям і гетьманам Київської Русі та усім захисникам Православ’я. Також було виголошено «Многоліття» Предстоятелям Православних Церков, митрополитам, архієпископам та єпископам, усьому священичому та дияконському чину, ченцям і всім православним християнам.
Після урочистостей владика Ніфонт привітав усіх зі святом Торжества Православ’я і першою неділею Великого посту.

Довідка.

Це свято було встановлене у 842 році при візантійському імператорі Михаїлі і його матері Феодорі, коли Константинопольським Патріархом був святитель Мефодій, після перемоги над іконоборчою єрессю. Але оскільки перемогою над цією єрессю Свята Церква остаточно розкрила православне християнське віровчення і сформулювала його у постановах семи Вселенських Соборів, то подія ця називається не торжеством іконошанування, а Торжеством Православ’я. Це не означає, що після середини IX століття більше не з’являлося єресей, це значить, що всі наступні єресі, якими б вони не були численними і різноманітними, осуджуються постановами семи Вселенських Соборів.

Про це повідомили у Волинській єпархії Української Православної Церкви
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В кафедральному храмі ...

КОМЕНТАРІ