На  Рівненщині волинянин  купив дачу із 20 кілограмами  ртуті

На Рівненщині волинянин купив дачу із 20 кілограмами ртуті

15.03.11 20:06 0 1820
Мешканець Луцька, 33-річний Андрій, повідомив млинівським працівникам міліції, що на дачі в селі Ярославичі Млинівського району він виявив скляні балони із речовиною невідомого походження.

У 1993 році батько Андрія купив господарство в с. Ярославичі Млинівського під дачу. Оскільки батько помер в 2006 році, власницею нежилого господарства стала мати Андрія 56-річна Ірина, жителька Луцька.

Місяць тому Андрій вирішив розібрати гараж. Під час робіт він знайшов металевий ящик. Припустивши, що це швидше за все ключі для ремонту автомобіля, відніс в будинок. Та коли його відкрив, то був вражений побаченим — в середині нього знаходилися три скляні балони та півлітрова скляна банка з невідомою речовиною. Андрій, відчувши небезпеку, звернувся за допомогою і до рятувальників, і до правоохоронців.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група райвідділу на чолі з в.о. начальника Млинівського РВ УМВС майора міліції Михайлом Сарвасом, працівниками МНС, СБУ та міжрайонної санепідемстанції, які встановили, що в ящику в чотирьох ємностях знаходились загалом 20 кілограмів ртуті. На бірці одного з балонів значився напис «Ртуть. Маса 5 кг. Рік випуску 1976».

— Зараження місцевості не було, оскільки ртуть зберігалась в закритій тарі, — повідомила завідувачка санітарно-гігієнічним відділом Млинівської міжрайонної санепідемстанції Наталія Шевчук.

Працівники рятувальної служби транспортували знахідку в Млинівську СЕС для тимчасового зберігання в спеціальному приміщенні та подальшої утилізації.

В.о. начальника Млинівського РВ УМВС майор міліції Михайло Сарвас звертається до громадян із проханням, у разі знаходження невідомих предметів або речовин, звертатися у правоохоронні органи (міліцію або рятувальну службу) за телефонами «101» та «102»».

Наразі правоохоронці встановлюють, звідки в напіврозваленому гаражі нежилого господарства опинилась особливо небезпечна отруйна речовина.

Олена ВІШНЯКОВА, помічник начальника Млинівського РВ УМВС по взаємодії з громадськістю та ЗМІ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В кафедральному храмі ...
Наступна новина: Жах: на Рівненщині чоловік ...

КОМЕНТАРІ