Жах: на Рівненщині чоловік і жінка вбили пенсіонерку за 800 гривень

Жах: на Рівненщині чоловік і жінка вбили пенсіонерку за 800 гривень

15.03.11 20:07 0 1803
Жахлива звістка про вбивство 78-річної односельчанки Ганни облетіла жителів села Тинне Сарненського району 12 березня. Першим побачив страшну картину 29-річний Андрій, який проживає по сусідству і є родичем померлої. Зайшовши біля 10 години ранку до бабусі Ганни, Андрій помітив, що вхідні двері закриті. Спершу подумав, що жінка десь пішла, але натомість відчув щось недобре. Зірвавши замок, зайшов у будинок. Перед його очима постав повний безлад: всі двері в будинку були відкриті, шафи з речами перекинуті. Пройшовши в спальну кімнату, Андрій побачив, що на землі лежала старенька, а в її голові стирчала сокира.

Чоловік одразу ж зателефонував голові Тинненської сільської ради і стривоженим голосом розповів про побачене. Сільський голова, який на той момент був у районному центрі, зайшов до Сарненського РВ УМВС України в Рівненській області і все розповів правоохоронцям. За деякий час на місце події прибули працівники райвідділу та обласного управління міліції.

Міліціонери провели всі необхідні заходи щодо встановлення осіб, які могли б бути причетними до скоєння цього злочину. Під час опитування жителів села стало відомо, що напередодні трагедії вранці у місцевий магазин заходили жінка та чоловік, які купували горілку й продукти харчування. Після цього їх бачили ще двічі, а потім парочка зникла.

Пошуки невідомих не забарилися. Завдяки професійним діям оперативників під керівництвом першого заступника начальника УМВС України в Рівненській області Миколи Хватаймухи підозрюваних того ж дня затримали в обласному центрі. Фотографії затриманих відразу надіслали працівникам Сарненського РВ УМВС, де продавець магазину незнайомців упізнала.

– Виїздом на місце події стало відомо, що злочин скоїли 28-річний мешканець Києва Максим і 25-річна Ірина, мешканка селища Тучин Гощанського району, – зазначив переший заступник начальника УМВС України в Рівненській області Микола Хватаймуха. – Спільно з працівниками Святошинського райуправління ГУ МВС України у м. Києві ми провели оперативно-розшукові заходи, під час яких вказані особи були затримані. Вони зізнались у скоєнні вбивства пенсіонерки, метою якого було винести гроші, адже жінка отримувала допомогу з Італії. Крім того, старенька мала ще й нагороди часів Великої Вітчизняної війни.

25-річна Ірина, яка холоднокровно нанесла тяжкі тілесні ушкодження, — далека родичка померлої. І завітала вона до бабусі не для того, аби її провідати, а задля отримання позички. Коли вже була обговорена певна сума грошей, виник і задум про вбивство. Та, позбавивши стареньку життя, вони прихопили із собою лише 800 гривень.

Співробітники Святошинського РУ ГУ МВС України в м. Києві підтвердили причетність цих осіб до інших тяжких та особливо тяжких злочинів. На їх рахунку — вбивство та чотири розбійних напади. До того ж, напарник нашої співвітчизниці раніше був неодноразово судимий.

Працівники міліції порушили кримінальну справу за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України, тобто умисне вбивство. Наразі проводяться спільні слідчі заходи із столичними колегами, аби встановити усі обставини справи.

ВЗГ УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині волинянин ...
Наступна новина: 85-річна рівнянка вбила ...

КОМЕНТАРІ