Двоє  кумів-«археологів» з Рівненщини колекціонували зброю

Двоє кумів-«археологів» з Рівненщини колекціонували зброю

15.03.11 20:10 0 2101
У Дубенському міському відділі міліції вирішується питання про притягнення до відповідальності осіб, котрі називають себе «чорними археологами» та вважають, що мають право зберігати вдома зброю та боєприпаси, оскільки вони мають історичну цінність.

Співробітники карного розшуку проводили санкціонований обшук в помешканні 30-річного дубенчанина Володимира, під час якого виявили та вилучили два дерев’яних приклади до рушниці, п’ять металевих предметів, ззовні схожих на нарізну зброю, гвинтівку часів Великої вітчизняної війни, сім металевих предметів, схожих на штик-ножі, п’ять ножів в ножнах періоду ВВВ, наручники, 41 патрон, пристрій, схожий на металошукач «GARRET» та 275 гільз різних калібрів часів ВВВ. Як прокоментував начальник сектору карного розшуку Дубенського МВ УМВС майор міліції Юрій Дмитренко, під час бесіди з Володимиром стало відомо, що останній на додачу зберігає гранату часів ВВВ в городі, поблизу помешкання його колишньої дружини. В результаті проведення перевірки – інформація підтвердилась. Гранату знайдено та виставлено під охорону.

Згодом стало відомо, що у затриманого «археолога» є напарник, його кум – 28-річний дубенчанин Олександр. Після прибуття до останнього, працівники карного розшуку під час проведення огляду виявили два предмети, ззовні схожих на нарізну зброю, гвинтівку часів ВВВ без ударно-спускового механізму, два металевих предмети схожих на штик-ножі часів ВВВ, пристрій схожий на автомат марки «ППШ» часів ВВВ без ударно-спускового механізму.

Як пояснюють Володимир та Олександр, вони — «археологи» та полюбляють знаходити речі, які представляють собою історичну цінність. Тільки чомусь здати їх до органів внутрішніх справ вони не дуже поспішали.

Наразі всі вилучені предмети направлені в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС, де після проведення дослідження прийматиметься рішення про притягнення до відповідальності шукачів. А санкція статті 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до п’яти років.
Світлана ТИМЧУК,

помічник начальника по взаємодії з громадськістю

та ЗМІ Дубенського МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: 85-річна рівнянка вбила ...
Наступна новина: На Рівненщині виявлено ...

КОМЕНТАРІ